Mapa Weba

Business Class: Introduction to Quality Assurance

Datum i mjesto održavanja: utorak, 23. svibnja 2023., s početkom u 10:00 h, u učionici O-028, u sklopu predmeta Uvod u programiranje za web (doc. dr. sc. Lucia Načinović Prskalo)
Predavač: Nikola Mihaljević i Roberto Ljubas, Span
Naziv predavanja: Introduction to Quality Assurance
Jezik predavanja:
Hrvatski

Sažetak predavanja:

Na ovom predavanju možete saznati što je to QA (Quality Assurance)  i zašto je iznimno bitan dio razvoja softvera. Osim toga, saznat ćete čime se QA bavi, koje alate tvrtka Span koristi u tu svrhu te kako se testira softver.

Životopisi predavača:

Nikola Mihaljević započeo je svoju IT karijeru na poziciji Automation Developer-a u Ericsson Nikola Tesla radeći na projektima za velike tvrtke (T-Com, Verizon). Nakon toga se usmjerio u QA pravcu kada je prešao u Nanobit na poziciju QA Associate za game development. U Nanobitu je radio na mobile games IOS/Android projektima (Taboo, Winked, Hollywood story, THTH). Trenutna pozicija mu je QA Engineer u Spanu specijaliziran za Web (FE/BE) manualno i automatizirano testiranje.

 Roberto Ljubas je student Informacijskih sustava na FOI-u u Varaždinu. Prvi doticaj sa QA je imao na King ICT akademiji gdje je sudjelovao kao software tester. Nakon akademije nastavio je raditi u King ICT-u na poziciji Junior QA Engineera, gdje je radio manualno i automatizirano testiranje mobilnih i web aplikacija za razne državne projekte. Trenutno radi u Spanu kao QA Engineer na testiranju produkta za automatiziranu kupnju i dodjelu licenci.

 

Podijeli članak