Naslovnica

Noć istraživača 2019

Sveučilište u Rijeci i ove godine organizira manifestaciju Noć istraživača koja će biti održana u petak 27. rujna 2019. godine od 17 do 22 sata u Tower Centru Rijeka. Osim u Rijeci, Noć istraživača se na isti dan održava u još tri hrvatska grada: Zagrebu, Splitu i Osijeku te u tristotinjak gradova u 35 europskih zemalja.
 

Manifestacija je dio šireg projekta „Techno-Past Techno-Future: European Researchers’ Night“ sufinanciranog sredstvima programa Europske unije za istraživanje i inovacije Obzor 2020.

Cilj Noći istraživača je na zabavan i jednostavan način podići svijest javnosti o važnosti znanstvenog istraživanja za društvo te srušiti predrasude koje često postoje prema znanstvenoistraživačkoj zajednici.

Riječki dio programa priprema Sveučilište u Rijeci sa svojim sastavnicama Pravnim, Pomorskim, Medicinskim, Tehničkim  i Građevinskim fakultetom, odjelima za biotehnologiju, fiziku i matematiku te Centrom za  mikro i nano znanosti i tehnologije. U pripremi je bogat program koji će se sastojati od različitih pokusa, demonstracija, simulacija, radionica te mnogih drugih popratnih sadržaja.

Letak