Naslovnica

Studenti Odjela za informatiku pobjednici PACINNO Demo dana

Nikola Curilović, Luka Rukonić i Davor Zupičić tri su studenta Odjela za informatiku Sveučilišta u Rijeci koji su zajedno s Marinom Nižićem, učenikom Prirodoslovne i grafičke škole u Rijeci, osvojili prvo mjesto na natjecanju PACiNNO Demo dan.

Natjecanje se održalo u Znanstveno-tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci. Studenti Odjela za informatiku osmislili su i plasirali aplikaciju Hoviap, koja osigurava laku i diskretnu međusobnu komunikaciju osoblja hotela s ciljem pružanja brze i učinkovite usluge gostima. Osim toga, aplikacija upravi hotela omogućuje analizu i praćenje rada pojedinih djelatnika.

Mlada četvorica okupila se pod imenom WheeLabs i još krajem 2013. godine započela suradnju, nakon što je Nikola Curilović sa kolegom Leom Paulišićem izradio Android aplikaciju StudentLife. Uspjeh na PACiNNO natjecanju vodi ih dalje u Grčku na otok Krf, gdje će na regionalnoj investicijskoj konferenciji predstaviti svoj projekt. Perspektivnim studentima Odjela čestitamo na plasmanu i želimo puno uspjeha u daljnjem predstavljanju projekta!