Naslovnica

Dani otvorenih vrata ICT-HPC

Centar za napredno računanje i modeliranje Sveučilišta u Rijeci organizira Dane otvorenih vrata ICT-HPC Sveučilišta u Rijeci 26. i 27. veljače. Otvoreni dio ovog događaja, koji počinje 26. veljače u 13.30 sati zanimljiv je za djelatnike i posebno za studente.
 
Kroz dvodnevno događanje biti će održana predavanja od poznatih ICT kompanija koja su tematski vezana za najnovije tehnologije u području ICT-a i superračunarstva te otvoren pristup superračunalu ''Bura''. Sadržajno teme koje će se obrađivati su iz područja naprednog računanja, podataka u oblaku, inovativnih sustava za modeliranje i novih računalnih struktura.
 
Superračunalo Bura

Paralelno s predavanjima bit će otvoren pristup superračunalu ''Bura'' te prezentacija novih tehnologija iz područja ICT-a, modeliranja i vizualizacije od strane renomiranih tvrtki kao što su: Atos, Oracle, Altair, LG, Hewlett Packard, Smartis i drugi.
 
U subotu, 27. veljače s početkom u 9 sati nastavljaju se praktična predavanja vezana uz navedenu tematiku. Više o događanju te detaljni raspored predavanja možete preuzeti sa stranica Sveučilišta u Rijeci