Job Fair 2017

Job Fair 2017 održat će se u srijedu, 17. i  četvrtak, 18. svibnja 2017. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Sveučilišta u Zagrebu, u zajedničkoj organizaciji Centar karijera FER-a i studenata KSET‑a, članova studentske udruge Savez studenata FER-a. Najveći studentski sajam poslova u Hrvatskoj od lani se udvostručio: ove godine na sajmu sudjeluju 93 poduzeća iz Hrvatske i inozemstva s kojima će se studenti imati priliku izravno upoznati.

 

Tvrtke će se studentima predstaviti kroz 38 polusatnih predavanja te putem štandova na kojima će studenti će moći pronaći zaposlenike tvrtki koji aktivno rade u području koje ih zanima te iz prve ruke saznati sve informacije o mogućnostima zaposlenja, prakse ili stažiranja. To znači da će ostvariti izravan kontakt s ljudima koji u ovom trenutku aktivno rade u 14 različitih grana industrije u Hrvatskoj i inozemstvu.

 
Job Fair je sajam otvorenog tipa, dostupan svim studentima, a oni koji nisu u mogućnosti doći na sajam, moći će se uključiti preko streama - sva predavanja će biti dostupna uživo na servisu YouTube:
●        prvi dan: https://www.youtube.com/watch?v=t0rKsyERNCs
●        drugi dan: https://www.youtube.com/watch?v=s4_cgEXnyJM
 

U sklopu sajma otvorena je i baza životopisa u koju studenti mogu pohraniti svoje životopise, a koja će poslije sajma biti dostupna poduzećima sudionicima. Također, za popunjeni životopis svaki student dobiva jedinstveni QR kod koji može pokazati zainteresiranom poslodavcu na štandu, kao alternativa korištenju posjetnice. Na taj način studenti mogu tvrtkama sudionicima dati do znanja da su zainteresirani baš za rad kod njih, a tvrtke sudionice ih mogu lakše pronaći u bazi životopisa poslije sajma.

 

Osim formalnog okruženja koje pruža sajam organiziran je i Loosen Up Party u KSET-u kao dodatna prilika za upoznavanje studenata i poslodavaca. Studenti će u opuštenoj atmosferi uz koktele moći upoznati svoje buduće kolege ili raspraviti trendove u nekoj od tehnologija.

 
Više informacija o događaju, poslodavcima koji na njemu sudjeluju i rasporedu možete pronaći na internetskoj stranici Job Faira (https://jobfair.fer.unizg.hr/).
 
Lokacija:
Fakultet elektrotehnike i računarstva
Unska 3
10000 Zagreb, Hrvatska
 
email: jobfair@fer.hr
web: https://jobfair.fer.unizg.hr/
Facebook: www.facebook.com/JobFair.FER
Twitter: www.twitter.com/jobfair_FER