Mapa Weba

Online YUFE Alumni događaj

Pridružite nam se na drugom online YUFE Alumni događaju pod nazivom "Understanding urban resilience through behavioral mobility data", a koji će se održati u četvrtak, 24. veljače 2022., 16:30 h (UTC + 01:00).

Dvije trećine svjetskog stanovništva živjet će u gradovima do 2050. Gospodarski i društveni napredak naših urbanih područja, naših institucija i našeg rada ovisi o raznolikosti i otpornosti društvenog tkiva u gradovima. Unatoč njihovoj važnosti, nekoliko glavnih sila nagriza raznolikost i snagu tih društvenih veza: od prihoda ili rasne segregacije do razlika u obrazovanju i pristupu poslu.

Esteban Moro (istraživač, znanstvenik podataka i profesor na MIT Connection Science and Universidad Carlos III de Madrid (UC3M) u Španjolskoj) predstavit će recentni rad koji se bavi razumijevanjem krhkosti mreže društvenih veza u gradovima kroz analizu podataka o biheviorističkoj mobilnosti i njihovih utjecaja na doživljenu segregaciju.

Tijekom karijere, Esteban Moro je opsežno objavljivao (više od 100 članaka) i vodio je mnoge projekte financirane od strane državnih agencija i/ili privatnih tvrtki. Njegov rad leži na sjecištu velikih podataka i računalnih društvenih znanosti, s posebnom pažnjom na ljudsku dinamiku, kolektivnu inteligenciju, društvene mreže i urbanu mobilnost u problemima poput virusnog marketinga, upravljanja prirodnim katastrofama ili ekonomske segregacije u gradovima. estebanmoro.org

Za sudjelovanje na predavanju molimo da se prijavite OVDJE.

Yufe predavanje vizual

Podijeli članak