Veliki uspjeh bivših studenata Odjela za informatiku

U Frankfurtu su grad Tianjin i Bank of China zajednički organizirali događaj 'Tianjin – Frankfurt: prekogranična suradnja s ulaganjem za tehnološka poduzeća'. Ovaj događaj je bio od posebnog značaja za hrvatsku tvrtku Yotta Advanced Computing d.o.o. čiji je direktor Tomislav Šubić, bivši student Odjela za informatiku u Rijeci, potpisao memorandum o strateškoj suradnji s Maggie Han, predstavnicom za međunarodne operacije kineske tvrtke Sugon, najvećim proizvođačem superračunala u Kini. 
 
Kineske investicije za izgradnju i osnivanje međunarodnog istraživačkom centra u Hrvatskoj bile bi važan korak za suradnju hrvatskih poduzetnika i kineskih investitora, ali bi omogućio i lakše prodiranje hrvatskih proizvoda na ogromno kinesko tržište. Detaljnije informacije o kineskim investicijama za izgradnju međunarodnog istraživačkog centra.
 
Kako navodi digitalno.hr i izvoz.gov.hr Yotta Advanced Computing je startup tvrtka iz STEP RI (Znanstveno tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci). No za razliku od goleme većine startupa – već ostvaruje prihode (2,8 milijuna eura u 2016. godini). Orijentirana je na istraživanje i razvoj, a specijalizirana je za računarstvo visokih performansi (HPC, high-performance computing), računarstvo u oblaku (cloud computing), 3D modeliranje i mobilne aplikacije. 
 
Odjel za informatiku Sveučilišta u Rijeci čestita na velikom uspjehu tvrtki Yotta Advanced Computing i Tomislavu Šubiću te želi puno uspjeha u daljnjem radu.
 

Tomislav Šubić (drugi zdesna) i Maggie Han (druga slijeva) potpisuju memorandum o suradnji u Frankfurtu (foto: XCN News)