Mapa Weba

DIOSI trening za istraživače u ranoj fazi karijere

U sklopu projekta DIOSI (Developing and Implementing hands-on training on Open Science and Open Innovation for Early Career Researchers) Sveučilište u Rijeci i Step Ri znanstveno-tehnologijski park organizira trening za istraživače u ranoj fazi karijere (polaznike doktorskih studija) na temu: Inovacije i stvaranje vrijednosti u znanosti.

Doktorandi/ice će kroz vođenu radionicu, zadatke, primjere, rasprave te razradu vlastite ideje steći uvid u osnovne koncepte i suvremene alate u inovacijama i poduzetništvu, čime će ih se nastojati motivirati i za transfer rezultata istraživanja u društvo te doprinos suradnji akademskog sektora i organizacija iz gospodarstva i zajednice, na inovativnim projektima.

Cilj treninga je pomoć znanstvenicima u početnoj fazi karijere da razumiju na koji način rezultati njihovih istraživanja mogu biti korišteni za dobrobit društva te ih upoznati s kreativnim načinom razmišljanja, poduzetništvom i inovacijama - od ideje, prepoznavanja i ocjenjivanja prilike i potreba korisnika, formiranja tima i prikupljanja resursa, do promišljanja realizacije.

Trening će se održati od 13. do 14. lipnja, od 9 do 17 sati, u prostorijama STEP RI znanstveno – tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci.

Prijave su otvorene do 27. svibnja 2022. godine putem obrasca.

Podijeli članak