Mapa Weba

Business Class: Implementation, Technology and Reality

Datum održavanja: 31. svibnja 2022. u 11:00 sati, u učionici O-028 i online na sveučilišnom BigBlueButtonu
Predavač: Elvira Mišmaš i Bernard Kovač, GDi 
Naziv predavanja: Implementation, Technology and Reality

Sažetak predavanja:

Prikaz tehnološke transformacije jednog enterprise softverskog rješenja iz monolitnog u modularno / skalabilno / mikroservisno orkuženje. Objašnjenje procesa kroz niz dobrih, ali i loših te ponekad pogrešnih poslovnih i implementacijskih odluka koje su se donosile u tom procesu. Prikaz interne organizacije jedne softvare kompanije, opis različitih poslovnih i tehničkih rola uključenih u jedan takav veliki projekt transformacije. Opis metodologije rada i alata koji pomažu kompaniji u svakodnevnom radu: DevOps, source control & versioning, build & deploy pipelines sa ugrađenim automatskim testiranjima, itd.

Životopisi predavača:

Elvira Mišmaš je završila preddiplomski studij računarstva na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu. Na trećoj godini studija zapošljava se u firmi GDi kao junior software developer/student. Nakon dvije godine preuzima ulogu voditelja implementacijskog tima koji radi na rješenjima za lokalnu samoupravu te rješenjima za unaprijeđenje poslovnih procesa. Trenutno je na poziciji voditelja tima koji se bavi implementacijom softverskih rješenja za telekom industriju.

Bernard Kovač je završio diplomski studij računarske znanosti na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Nakon studija se zapošljava na fakultetu u svojstvu zavodskog suradnika na projektima vezanih uz multimodalnu obradu signala u stvarnom vremenu i algoritme strojnog učenja. Posljednjih 7 godina radi u kompaniji GDi gdje nakon karijere software developera i team leada dolazi do pozicije analitičara poslovnih procesa na velikim enterprise rješenjima za telekom industriju. Trenutno je na poziciji voditelja sofverskog razvoja unutar implementacijskog/integracijskog odjela u GDi.

 

Podijeli članak