Provjera podataka za dodjelu STEM stipendija

4. studenoga 2017. godine službeno je krenuo postupak dodjele STEM državnih stipendija redovitim studentima. Poslani su prvi e-mailovi Ministarstva znanosti i obrazovanja studentima STEM područja za  provjeru ispravnosti automatski prikupljenih podataka, što se može učiniti najkasnije do 10. studenoga 2017. godine u 12 sati.
 

Studenti koji nisu dobili e-mail s uputama za provjeru podataka nemaju razloga za zabrinutost budući da i dalje konkuriraju za STEM stipendiju. Svi studenti koji nisu primili e-mail ispravnost svojih podataka o broju ECTS bodova i prosjeku ocjena, odnosno rezultatu državne mature mogu provjeriti na sljedećoj poveznici.

U navedenu aplikaciju prijavljujete se putem svog AAI@Edu.Hr elektroničkog identiteta. Ako primijetite da Vaši podaci u aplikaciji nisu ispravni vezano uz broj ECTS-a i prosjek ocjena, obratite se studentskoj službi u svrhu ispravka podataka ili provjerite iste na stranicama ISSP-a. Ako podaci o rezultatima državne mature nisu ispravni, trebate se obratiti na stem-stipendije@mzo.hr sa podatkom o OIB-u kako bi Ministarstvo provjerilo podatke s Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Napominjemo kako su za studente prve godine vidljivi samo podaci o državnoj maturi iz matematike (te fizike, kemije i biologije ako ih je student polagao), a za studente druge i treće godine vidljivi su prosjek ocjena i broj stečenih ECTS bodova u tijeku dosadašnjeg studija.
 

VAŽNO:
  • podaci o godini završetka srednjoškolskog obrazovanja u postupku su preuzimanja iz e-Matice te bi uskoro unutar aplikacije trebali biti vidljivi svim studentima
  • identifikacijske oznake u postupku su generiranja i bit će svim studentima pravovremeno dodijeljene i vidljive unutar aplikacije
  • kako postoji određeni broj studenata koji nemaju evidentiranu e-mail adresu AAI sustava uputa je da studenti provjere AAI@EduHr identitet i ažuriraju adresu u ISVU sustavu na matičnoj ustanovi kako bi mogli pravovremeno primati daljnje obavijesti.
 

Naglašavamo kako je podatke moguće ispraviti zaključno s danom 10. studenoga 2017. godine do 12:00 h. Ako do navedenog vremena nisu ispravljeni podaci uzet će se podaci koji su navedeni u aplikaciji te će Povjerenstvo za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti na temelju tih podataka izraditi rang-liste.

Za sve ostale informacije možete se obratiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja na stem-stipendije@mzo.hr.