Mapa Weba

Poziv na predstavljanje projekata „Uspostava provjere medijskih činjenica i sustava javne objave podataka“ u okviru NPOO

Fakultet informatike i digitalnih tehnologija u suradnji s Agencijom za digitalne medije organizira predstavljanje mjere „Uspostava provjere medijskih činjenica i sustava javne objave podataka“, koja se provodi sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Predstavljanje projekta i javna rasprava održat će se u utorak 18. listopada 2022. s početkom u 11:00 u predavaoni O-S31.

Nakon uvodnih riječi i nekoliko izlaganja održat će se javna rasprava o dokumentu „Standardi i kriteriji za provedbu Javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava“. Sudionici iz akademske zajednice i stručnjaci iz IT tvrtki raspravljat će o mogućnostima razvoja raznovrsnih računalnih sustava, tehnoloških rješenja i alata za provjeru točnosti informacija, te razvoja uspostave suradničke platforme, na kojoj će se objavljivati, razvrstavati i arhivirati dezinformacije koje su provjerene i ispravljene u okviru fact-checking projekata uspostavljenih ovom investicijom.

Poziv na predstavljanje i raspravu

Podijeli članak