Mapa Weba

Najava: Kick-off Konferencija u okviru EU projekta

Dana 7. ožujka 2023. u organizaciji Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova održat će se Kick-off Konferencija u okviru EU projekta „Podizanje svijesti o rodno uvjetovanom kibernetičkom nasilju nad djevojčicama i ženama te stvaranje sigurnijeg online okruženja (bE-SAFE)“.

Na Konferenciji će se predstaviti istoimeni EU projekt („Raising awareness about gender-based cyber violence and advocating for safer online environment for women and girls - CERV-2022-DAPHNE-101096462-bE-SAFE“), sufinanciran sredstvima Europske komisije temeljem CERV (Citizens, Equality, Rights and Values) programa.

Partneri na EU projektu su:

  • Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Republika Hrvatska, nositeljica projekta
  • Institut  za društvena istraživanja u Zagrebu,
  • CESI - Centar za edukaciju,  savjetovanje  i  istraživanje,
  • Domine - organizacija za promicanje ženskih prava,
  • CIG - Komisija za građanstvo i ravnopravnost spolova iz Portugala,
  • PpDM - Portugalska platforma za prava žena i
  • LEM Espana - organizacija za zaštitu ženskih prava iz Španjolske.
  • Državna tijela koja daju potporu projektu su: Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

On-line prijenos konferencije na dan održavanja (utorak, 7. ožujka 2023. s početkom u 11 sati) dostupan je na poveznici s planiranim trajanjem od 11:00 do 13:00 sati.

Konferencija se održava hibridno (uživo i on-line), na engleskom jeziku, te pozivamo sve zainteresirane da je prate on-line putem naznačene poveznice, a posebno pozivamo učenike/ce osnovnih i srednjih škola te studente/ice, posebice žensku populaciju; mlade znanstvenike/ce, mlade i žene uključene u rad organizacija civilnog društva koje se bave mladima, mlade žene uključene u rad ženskih nevladinih organizacija i studentice ženskih studija. Osim toga, na Konferenciju pozivamo zaposlenike/ce koji rade s mladima, srednjoškolske profesore/ice, sveučilišne i akademske profesore/ice te stručne djelatnike/ce iz cijele regije, kako bi dobili uvid u različite oblike kibernetičkog nasilja kojima su posebno izloženi mladi i žene.

Podijeli članak