Mapa Weba

Business Class: U raljama SEO optimizacije: kako ona utječe na čitanost i kako je unovčiti?

Datum i mjesto održavanja: četvrtak, 27. travnja 2023., od 10:00-12:00h, u računalnoj učionici O-350, u sklopu predmeta Digitalni marketing (doc. dr. sc. Danijela Jakšić)
Predavač: Mija Dropuljić, underdreamskies.com
Naziv predavanja: U raljama SEO optimizacije: kako ona utječe na čitanost i kako je unovčiti?
Jezik predavanja: Hrvatski

Sažetak predavanja:
Radionica/predavanje ima za cilj kroz praktične i relevantne primjere studente upoznati sa svim stavkama SEO-a (Search Engine Optimization), ali im približiti digitalne trendove oglašavanja. Zajedno ćemo u prvom dijelu predavanja otkriti što to čini dobar SEO, što je sve potrebno za SEO optimizirani sadržaj, kako ga postići te iskoristiti za krajnji cilj - veću čitanost. Drugi dio predavanja usmjeren je ka digitalnim trendovima oglašavanja. Cilj je studente upoznati s oblicima oglašavanja, no isto tako predstaviti zanimljiv način oglašavanja kroz sami sadržaj.

Životopis predavača:
Mija Dropuljić je diplomirana novinarka s preko 15 godina iskustva u svijetu medija, pretežito na digitalnim platformama. Radila je u velikim medijskim kućama, poput Styrije, gdje je bila na poziciji izvršne urednice, i Fashion.hr-u gdje je dvije godine bila glavna urednica. Završila je u Algebri specijalizaciju za specijalista digitalnog marketinga nakon čega radi u tom području za Polleo Sport te kasnije za marketinšku agenciju Kreativna poslovna rješenja. Prije tri godine se zbog ljubavi iz Zagreba preselila u Rijeku gdje otvara svoj paušalni obrt preko kojeg radi kao freelance content kreator te vodi vlastiti putno-planinarski portal Under Dreamskies. Mnogi je nazivaju SEO kraljicom jer nakon tri godine portal broji preko 55.000 čitatelja mjesečno, a upravo UDS priče najčešće budu među prvim rezultatima na Google tražilici (pitamo se zašto ;) )

Mija voli istraživati, putovati, planinariti, jesti i piti - i o tome pisati. Ako nije za tipkovnicom, možeš je naći u šumi ili brdu, a jedna od najomiljenijih aktivnosti joj je planiranje novih avantura - njena must see lista je poprilično duga…

Podijeli članak