Nova usluga za studente: e-Razmjena studentskih ocjena

Agencija za znanost i visoko obrazovanje, u suradnji s Ministarstvom uprave, omogućila je novu uslugu "e-Razmjena studentskih ocjena" na portalu e-Građani. Time se Hrvatska pridružila mreži EMREX čija je svrha poticanje studentske mobilnosti i osnaživanje studenata da učinkovitije kontroliraju vlastite studentske podatke i njihovu razmjenu, posebice izvan granica svoje države. Tako i studenti Odjela za informatiku od sada mogu putem portala e-Građani, besplatno zatražiti elektronički prijepis ocjena u bilo kojem trenutku.
 

Studenti na razmjeni od sada također sami mogu zatražiti elektronički prijepis ocjena i učitati na mrežnu stranicu visokog učilišta na koji odlaze na studentsku razmjenu. U slučaju kada visoko učilište nije član EMREX-a, a prihvaća digitalne zapise, student može dostaviti elektronski potpisani dokument preuzet s mrežne stranice e-Građani. Po povratku s razmjene, ocjene također mogu učitati na mrežnu stranicu matične institucije.

Osim elektroničke razmjene studentskih ocjena, na portalu e-Građani, dostupna je još jedna usluga AZVO-a: mogućnost prijave na diplomske studijske programe visokih učilišta u Hrvatskoj, a od sljedeće godine i mogućnost prijava na preddiplomske i integrirane studijske programe visokih učilišta u Hrvatskoj.

Više o mreži EMREX pročitajte na poveznici.