Mapa Weba

INNOVATE NOW CROATIA - 4 grada, 3 dana, 2 hackathona, 1 događanje

Natjecanje s bogatim nagradama, panel rasprave, predavanja i povezivanje startup zajednice te svih onih kojih bi htjeli testirati svoje inovativne ideje ili samo zagaziti u svijet startupa i poduzetništva.

Zagreb, 18.10.2023. - CRO STARTUP, s partnerima CISExom, Algebrom i Smart Innovation Norway, organizira prvi hrvatski nacionalni događaj pod nazivom INNOVATE NOW CROATIA, paralelno u četiri grada - Zagreb, Split, Osijek i Rijeka - od 26. do 28. listopada 2023. godine.

Događaj je organiziran u četiri grada kako bi povezivanje, dijeljenje informacija i ideja bilo dostupno što više ljudi. Ideja je učiniti da se startup zajednica iz različitih dijelova Hrvatske poveže kako bi se tako otvorio svijet inovacija, tehnologije i startup-ova svima, a posebno mladima. Hrvatska je domovina dvaju jednoroga i mi u CRO STARTUPu vjerujemo da je i dom niza drugih inovativnih, mladih startupa ili zrelih kompanija koje zaslužuju vidljivost upravo da bi potakle i druge da inoviraju, pokušavaju, uče, padaju i dižu se.

Glavna događanja su GREEN HACKATHON U ZAGREBU i BLUE HACKATHON U SPLITU, u okviru kojih će Algebra mentorirati i educirati do deset timova koji će prezentirati svoje ideje. Pobjednici GREEN i BLUE hackathona će, osim novčanih nagrada (po 1.500 eura), dobiti online edukaciju poslovnih vještina (protuvrijednost 4.000 eura)  te plaćeni put u Norvešku gdje će, kroz edukaciju u trajanju od tjedan dana, naš partner SMART INNOVATION NORWAY dodatno razvijati njihove pobjedničke ideje. Na ovaj način timovi će se umrežiti i sa startup i inovacijskom zajednicom Norveške.

U sva četiri grada, Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci, govornici i panelisti Nikola Dujmović (SPAN), Tea Žakula (FSB), Matija Žulj (Agrivi), Anja Barišić (Institut Ruđer Bošković), Nina Erceg (Rimac), Mateo Perak (Profico), Đulijano Nola (GammaChef), Domagoj Matijević (Mathos), Hajdi Ćenan (Cro Startup), Marin Trošelj (Stemi) te mnogi drugi dijelit će svoja iskustva u inoviranju te svom startup putu. Osim tema inovacija i poduzetništva, dio programa bit će posvećen ženama, osnivačicama startup-ova i inovatoricama.

Vjerujemo kako će ovo pridonijeti jačanju hrvatske startup zajednice, jer, iako postoji već priličan broj lokalnih i regionalnih startup inicijativa te udruženja na razini pojedinih tehnologija ili industrija, ovo događanje ima za cilj povezati ih, omogućiti međusobnu komunikaciju i suradnju.

Sudjelovanje na INNOVATE NOW CROATIA je besplatno i otvoreno za sve, zahvaljujući, u prvom redu, sredstvima iz norveških financijskih mehanizama za razdoblje od 2014. do 2021. godine, u sklopu Croatia Call Business Development, Innovation and SMEs programa.

Prijaviti se još uvijek možete na hackathon na poveznici.

Registrirati se za besplatnu ulaznicu te pogledati lokacije, vrijeme održavanja i programe možete niže:

Pratite nas na naših društvenim mrežama (FB, LI) i vidimo se od 26. do 28. listopada 2023. godine ove godine na četiri lokacije, a sljedeće godine na još više njih.

Inovirajte s nama!

Podijeli članak