Pridruži se Budi++ ekipi

Pozivaju se svi mladi da se prijave na Budi++ besplatne radionice. Upisi se vrše putem online prijavnice, do četvrtka 28. veljače 2019. godine.
 

 

 CTK Rijeka već niz godina okuplja mlade u sklopu projekta Budi++, radionice razvoja tehničke kulture i digitalnih vještina. Nude se besplatne radionice programiranja, 3D printanja i modeliranja. Radionice su namijenjene svima onima koji žele unaprijediti svoje znanje i naučiti izraditi 3D modele, kako izmijeniti modele iz postojeće besplatne baze podataka online te kako taj model kasnije isprintati na 3D printeru.

Trenutačno su za mlade do 30 godina otvoreni upisi u dvije radionice iz područja informatike.

U programskom jeziku Phyton naučiti se snalaziti mogu i mlade osobe od 18 do 30 godina. Programski jezik Python omogućuje učenje programiranja na jednostavan način, koristi se u različite svrhe jer su primjene u stvarnom svijetu zaista šarolike. Radionica 3D modeliranje i printanje namijenjena je mladima od 15 do 30 godina koji žele naučiti kako koristiti alat za izradu 3D modela prema vlastitom dizajnu, izmijeniti postojeće 3D modele iz besplatne online baze podataka te implementirati iste u svoj dizajn.

U tijeku su upisi u nekoliko Budi++ radionica. Više informacija o radionicama i aktivnostima mogu se pronaći na Facebook stranici CTK Rijeka.

Sudjelovanje u radionicama je besplatno zahvaljujući financijskoj podršci projektu od brojnih donatora: Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Zaklade Hrvatska za djecu.