Poziv na 1. Nacionalni kongres studentskog predstavništva (STUP)

Predstavnici studenata na Sveučilištu u Rijeci organiziraju 1. Nacionalni kongres studentskog predstavništva (STUP).

Ove godine teme su:

  1. Osiguranje kvalitete u visokom obrazovanju (studentske ankete, ocjenjivanje...)
  2. Studentski zakoni i propisi (novi Zakon o obavljanju studentskih poslova...)
  3. Primjeri dobre prakse iz područja studentskog predstavništva (studentski zborovi Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije).

Teme su namijenjene svim studentima našega Sveučilišta, a obavezno je sudjelovanje svih predstavnika studenata sa sastavnica, te se mogu prijaviti i svi studenti potpuno besplatno na poveznici.  

Svim sudionicima osigurani su doručak i ručak za vrijeme trajanja kongresa (petak 26. travnja 9:00-19:00 sati i subota 09:00-16:00 sati), a svi polaznici dobiti će certifikat o sudjelovanju s popisom stečenih znanja. Cilj je studente aktivirati u području njihovih prava, osnovnih spoznaja o studiju i studentskom predstavništvu.
Želimo saznati što možemo učiniti za studente na našem Sveučilištu, pokazati im kako izgraditi uspješnu studentsku organizaciju i potaknuti promjene na lokalnoj i nacionalnoj razini!

Sponzor kongresa je ERSTE banka, a gosti su predsjednik Europske Studentske Unije te članovi izvršnog odbora, studentski predstavnici sa Sveučilišta u Ljubljani, iz Studentskog Parlamenta Univerziteta Crne Gore te Unija studenata Filozofskog fakulteta Banja Luke.

Također, gosti su i pomoćnica ministrice izv. prof. dr. sc. Ivana Franić, članovi Agencije za znanost i visoko obrazovanje, rektorica Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Snježana Prijić- Samaržija, Mike Lewis zaposlenik studentske unije Velike Britanije te Ewe Lewis iz Student Partnerships for Quality Scotland.

Prijaviti se možete ovdje.