Mapa Weba

Business Class: iOLAP radionica - Talend Open Studio & PowerBI

Datum i mjesto održavanja: četvrtak, 25. travnja 2024., s početkom u 8:30 h te trajanju do 11:30 h, u računalnoj učionici O-366, u sklopu predmeta Baze podataka nove generacije (doc. dr. sc. Danijela Jakšić)
Predavač: Andrea Toić & Marin Martuslović, iOLAP
Naziv radionice: iOLAP radionica: Talend Open Studio & PowerBI
Jezik radionice: Hrvatski

Sažetak radionice:
Radionica je namijenjena studentima koji žele naučiti kako efikasno i jednostavno kreirati, testirati i upravljati integracijom podataka u različitim poslovnim scenarijima te vizualizirati podatke za poslovna izvješća na atraktivan i intuitivan način. Tijekom radionice, studenti će se upoznati s osnovama ETL-a i poslovne analitike, odnosno saznat će kako Talend Open Studio olakšava proces integracije podataka u bazi i skladištu podataka te kako pomoću alata PowerBI izraditi korisna poslovna izvješća, a sve to kroz interaktivan rad na praktičnim primjerima i zadacima.

Životopisi predavača:
Andrea Toić alumna je Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija, zaposlena u tvrtki iOLAP na poziciji Data Engeneer-a. Posljednje dvije godine radi na projektu u sklopu kojeg se bavi ekstrakcijom, transformacijom i učitavanjem podataka u ciljne sustave te automatizacijom testiranja koje osigurava kvalitetu i točnost tih podataka. Andrea voli putovati i koristiti prednosti remote rada te aktivno na mapi svijeta grebe države koje je posjetila s laptopom u ruksaku. Iako tvrdi da zbog fleksibilnosti koju joj pruža svoj posao ne bi nizašto mijenjala Andrea i dalje osjeća nostalgiju prema studentskim danima te se veseli se ponovnoj posjeti svojem fakultetu i održavanju radionice na zelenim podovima.

Marin Martuslović alumni je Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija, zaposlen u tvrtki iOLAP na poziciji Data Engineer-a. U posljednje dvije godine sudjelovao je u razvoju software-a na mnogobrojnim projektima u kojim je radio kao Web Developer ili Data Engineer. Radio je u raznim područjima kao sto su fintech-a i osiguranja, što znači da mu reporting nije strana tema. Uživa u timskim sportovima i adrenalinskim aktivnostima. Bila zima ili ljeto, voli provoditi vrijeme na bilo kojoj vrsti daske i volio bi se vratiti u Portugal na duži boravak, gdje bi mogao kombinirati sve svoje hobije i naučiti jezik.

Podijeli članak