FameLab natjecanje

Laboratorij slave (FameLab) je međunarodno natjecanje u kojem se traže novi talenti u popularizaciji znanosti. Natjecatelji imaju na raspolaganju 3 minute da usmenim izlaganjem publici predstave i pobude interes za odabranu temu iz znanosti. Izlaganje mora biti zanimljivo i originalno te znanstveno ispravno, ali i razumljivo široj publici.

 

Natjecati se mogu studenti, znanstvenici, istraživači, predavači, djelatnici u industriji i osobe čuja je osnovna djelatnost vezana uz znanstveno istraživački rad i to od 18 do 35 godina starosti.

 

Ukoliko imate između 18 i 35 godina, pozivamo Vas da se natječete na ovogodišnjem Laboratoriju slave. Bit će nam izuzetno zadovoljstvo popratiti Vaše izlaganje. Možda upravo Vi postanete novo lice znanosti. Također Vas pozivamo da pozovete kolege i prijatelje da poprate natjecanje iz publike i podrže Vas.


Laboratorij znanosti u Hrvatskoj organizira British Council i Festival znanosti, u suradnji s brojnim hrvatskim ustanovama. Natjecanje je organizirano u dva kruga. Prvi krug su izlučna (polufinalna) natjecanja, koja se ove godine održavaju u Zagrebu, Splitu i Rijeci. Troje prvoplasiranih u prvom krugu natječe se u finalu u Zagrebu, a finaliste i pobjednike očekuju bogate i  zanimljive nagrade. Izlučno natjecanje u Rijeci uz British Council organizira Društvo matematičara i fizičara, uz potporu Odjela za fiziku i Odjela za matematiku Sveučilišta u Rijeci.

Ovime vas molimo da potaknete svoje studente i mlađe suradnike da se prijave na Laboratorij slave. Možda upravo oni postanu novo lice znanosti. Također sve pozivamo da poprate natjecanje u publici i podrže svoje favorite.

Ukoliko imate između 18 i 35 godina, pozivamo Vas da se natječete na ovogodišnjem Laboratoriju slave. Bit će nam izuzetno zadovoljstvo popratiti Vaše izlaganje. Možda upravo Vi postanete novo lice znanosti. Također Vas pozivamo da pozovete  kolege i prijatelje da poprate natjecanje iz publike i podrže Vas.
 

  • Više detalja o natjecanju u Hrvatskoj možete naći na stranici British Councila.
  • Detaljna pravila, vrijeme i mjesto održavanja, kao i popis  nagrada za pobjednike navedeni su u dokumentu.
  • Zanimljiva izlaganja natjecatelja mogu se pogledati i na YouTube kanalu.