Otvoreni dan sveučilišnih odjela 2016.


 

19.4.2016. Otvoreni je dan sveučilišnih odjela za informatiku, matematiku, fiziku i biotehnologiju u okviru kojeg će se odvijati različite aktivnosti prema sljedećem programu.

Smotra sveučilišnih odjela
 
U atriju zgrade sveučilišnih odjela održat će se smotra sveučilišnih odjela, od 9h do 19h. Na štandu Odjela za informatiku nalazit će se naši studenti s kojima ćete imati priliku razgovarati o Odjelu i načinu studiranja na Odjelu. Ovdje ćete moći provjeriti željene informacije, preuzeti naše promotivne materijale te pogledati nekoliko radova naših studenata.
 

Predavanje

U okviru Otvorenog dana održat će se popularno predavanje pod nazivom „STEMI – Kako ideju pretvoriti u djelo“. Predavač je Marin Trošelj s Odjela za informatiku Sveučilišta u Rijeci, a predavanje počinje u 13h u prostoriji O-030.

 

LAN party
 

U okviru Otvorenog dana na Odjelu za informatiku održat će se i LAN party s igrom otvorenog koda Warsow, koji je namijenjen svim posjetiteljima Otvorenog dana, bez prethodnih prijava.  LAN party održavat će se u 10 turnusa po 20 minuta, u prostoriji O-367 u terminu od 10h do 15h. Finaliste (prva 3 mjesta) očekuju prigodne nagrade.

Obavijest o LAN partyju


Otvoreni laboratorij za numeričko modeliranje i simulacije
 

U okviru Otvorenog dana na Odjelu za informatiku moći ćete posjetiti i otvoreni laboratorij za numeričko modeliranje i simulacije. U laboratoriju ćete imati priliku pogledati nekoliko studentskih radova poput „Svijet kompleksnih mreža“ i „STEMI – šesteronožni robot hodač“. Laboratorij se nalazi u prostoriji O-337 te je otvoren za sve posjetitelje u terminu od 12h do 17h. 

U laboratoriju O-336 bit će izložen studentski projekt "Superračunalo Malina". Osim toga, posjetitelji će moći saznati sve o partnerstvu s tvrtkom NVIDIA u sklopu GPU Education Center programa. Također, pridružit će nam se i kolege s Odjela za biotehnologiju koji će pokazivati kako se grafičke kartice mogu koristiti za istraživanje i razvoj lijekova te razne računalne simulacije.

 

Samsungov laboratorij
 
U okviru Otvorenog dana na Odjelu za informatiku održat će se  prezentacije studentskih radova u Samsung SmartApps Laboratoriju. Laboratorij se nalazi u prostoriji O-608, a biti će otvoren od 12h do 17h. Studenti će predstaviti mobilnu aplikaciju PickYou
 

Tetragon
 

U okviru Otvorenog dana održat će se natjecanje Tetragon za učenike trećih razreda srednje škole. Svim natjecateljima Tetragona poslana je obavijest o načinu pristupa pripremnim materijalima za natjecanje na adrese elektroničke pošte koje su dali prilikom prijave na natjecanje.

Detaljne informacije o natjecanju Tetragon

 

Otvorena vrata "Bure": Što je to "Bura" i što s njom računamo?
 
Centar za napredno računanje i modeliranje Sveučilišta u Rijeci otvara za slobodan razgled prostorije superračunala Bure u vremenu od 11:00-15:00.

 
Predavanje
 
Centar za napredno računanje i modeliranje Sveučilišta u Rijeci organizira predavanje pod nazivom: Superračunarstvo u svakodnevnom životu. Sadašnjost i budućnost superračunarstva? Predavač je prof. dr. sc. Zlatan Car, a održava se u prostoriji O-028 u 15 sati.