Prijave na natjecanje timova studenata informatičara hrvatskih sveučilišta

Prijave timova se zaprimaju najkasnije do srijede, 19. listopada, a natjecanje se održava u nedjelju, 23. listopada 2016., od 12:00 sati.
 
Natjecanje se održava istovremeno na četiri sveučilišta u Zagrebu, Osijeku, Puli i Rijeci. Timovi se sastoje od tri studenta s istog sveučilišta, a natjecanje se sastoji rješavanja 8 do 10 zadataka unutar 5 sati. Dozvoljeni programski jezici su Python, C/C++ i Java na Linux platformi.
 
Zadatke za natjecanje te evaluaciju natjecateljskih rješenja osigurava Hrvatski savez informatičara. Prostor za natjecanje za Sveučilište u Rijeci osigurava Tehnički fakultet, a za organizaciju je odgovoran dr. sc. Damir Arbula na čiju mail adresu damir.arbula@riteh.hr se šalju podaci potrebni za prijavu za svakog člana tima:
  • ime i prezime,
  • broj telefona,
  • e-mail,
  • godina rođenja,
  • godina početka studiranja i
  • naziv studija, fakultet.
Nakon isteka roka za prijave, svi natjecatelji dobit će obavijest s detaljima o samom natjecanju. Službena obavijest o prijavi i detalji o samom natjecanju mogu se pronaći na stranicama Hrvatskog saveza informatičara.
 
Najbolji timovi s pojedinih sveučilišta ostvaruju uvjet za nastup tima na Srednjoeuropskom studentskom ACM natjecanju (CERC) koje se ove godine održava u Zagrebu od 18. do 20. studenog 2016. Na CERC-u timovi će se natjecati za pravo nastupa na svjetskom studentskom ACM ICPC natjecanju koje se održava u Rapid City, Sjedinjene Američke Države, od 20. do 25. svibnja 2017. godine.

 Natjecanje timova studenata informatičara hrvatskih sveučilišta