Mapa Weba

Otvoreni dan TETRAGON 2023.

Od 24. do 29.4.2023. u Rijeci će se održati Festival znanosti. Cijeli program događanja kao i brojne aktivnosti dostupne su na službenim stranicama Festivala znanosti. Tema ovogodišnjeg festivala je “Priroda i društvo”.

Program Otvorenog dana i natjecanja Tetragon 2023 (PDF verzija).

Program FZ – (pdf verzija).

U nastavku izdvajamo bogati program i aktivnosti Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija u okviru Otvorenog dana TETRAGON te se veselimo vašem dolasku.

Otvoreni dan TETRAGON

U 9:30 sati u atriju naše zgrade započinje svečano otvaranje i obilježavanje 11. otvorenog dana, a samim time i natjecanje Tetragon za učenike srednjih škola. Organizatori natjecanja su Odjel za biotehnologiju, Fakultet za fiziku, Fakultet informatike i digitalnih tehnologija i Fakultet za matematiku.

Natjecanje TETRAGON

Ove godine, na natjecanje se prijavio veliki broj srednjih škola i ekipa. Svim natjecateljima želimo dobrodošlicu na Fakultet informatike i digitalnih tehnologija te puno uspjeha u natjecanju!

Predavanje

Posebno ističemo predavanje u okviru Otvorenog dana FIDIT-a pod nazivom ChatGPT u prirodnim i društvenim znanostima, kojeg će održati doc. dr. sc. Vedran Miletić. Predavanje će se održati u prostoriji O-029 s početkom u 10 sati te vas pozivamo da se pridružite i poslušate predavanje.

Opis predavanja i životopis predavača

Radionice

Na Fakultetu informatike i digitalnih tehnologija održat će se 5 radionica u vremenu od 11:00 – 16:00 sati. Sve radionice održat će se na trećem katu zgrade i to prema sljedećem rasporedu

  • Vinske mušice i ovisnost: proučavanje utjecaja psihostimulansa u mrežama interakcija (voditelji: Milan Petrović i prof. dr. sc. Ana Meštrović) – laboratorij O-337, 11:00 – 14:00.
  • Molekule i materijali u računalu (voditelji: Matea Turalija i doc. dr. sc. Vedran Miletić) – računalna učionica O-350, 14:00-15:00. 
  • Osnove blockchain tehnologije (voditelj: Marin Martuslović) – računalna učionica O-350, 15:00-16:00. 
  • Kako sačuvati privatnost na društvenim mrežama (voditelj: Ivan Vrsalović) – računalna učionica O-366, 14:00-15:00. 
  • Od ideje do modela: 3D ispis (voditelj: Dejan Ljubobratović) – računalna učionica O-366, 15:00-16:00. 

Sve zainteresirane pozivamo da prate Festival znanosti i predviđena događanja, a posebno da prisustvuju i prate aktivnosti FIDIT-a. Dobro nam došli i želimo vam ugodno druženje na 11. Otvorenom danu Tetragon!

Podijeli članak