10. obljetnica

10 godina Odjela za informatiku

 Osvrt na obljetnicu

 


Osobito nam je zadovoljstvo pozvati Vas na svečanu proslavu 10. obljetnice Odjela za informatiku Sveučilišta u Rijeci koja će se održati u petak, 13. travnja 2018. godine.


Obljetnicu ćemo obilježiti cjelodnevnim skupom događanja namijenjenima intenziviranju suradnje s Vama, poslodavcima iz IT područja odnosno poslodavcima koji imaju IT odjele i također zapošljavaju naše studente. Nadamo se da ćete svojim dolaskom uveličati ovaj svečani događaj i pridružiti nam se u što većem broju navedenih aktivnosti.
 

Vremenski plan

Kliknite za veću sliku. Kada popunimo program objaviti će se nova slika sa označenim prostorijama.


 

Panel rasprava i okrugli stolovi

Radi intenziviranja suradnje s IT tvrtkama u regiji i tvrtkama koje zapošljavaju IT stručnjake te učiteljima i nastavnicima  i stručnjacima u području edukacije Informatike organiziramo panel raspravu i okrugle stolove koji će se izvoditi paralelno.

1. Edukacija učitelja i nastavnika Informatike za suvremenu nastavu Informatike - moderator: dr.sc. Martina Holenko Dlab (mholenko@inf.uniri.hr) 

Ciljevi panela su:
  • istaknuti važnost kontinuirane edukacije učitelja i nastavnika Informatike, a posebno u kontekstu kurikularne reforme, 
  • ukazati na potrebu uvođenja Informatike kao obveznog predmeta,
  • potaknuti raspravu o prednostima uključivanja programiranja i algoritamskog načina razmišljanja u poučavanje učenika mlađe dobi.  

2. Realizacija stručne prakse u tvrtkama - moderator: doc.dr.sc. Sanja Čandrlić(sanjac@inf.uniri.hr)

U akademskoj godini 2018. /2019. prva generacija studenata Odjela za informatiku Sveučilišta u Rijeci upisat će drugu godinu diplomskog studija po novom nastavnom programu koji uključuje i stručnu praksu. Stručna praksa održava se tijekom ljetnog semestra u kojem student nema drugih obaveza. Cilj okruglog stola je čuti mišljenja i stavove predstavnika tvrtki o ovoj temi te ih upoznati s mogućnošću stjecanja statusa  stručne baze Sveučilišta u Rijeci.
 
 
3. Usklađenost potreba tržišta rada i studijskih programa Odjela - moderator: dr.sc. Igor Jugo(ijugo@inf.uniri.hr)

Cilj okruglog stola je saslušati mišljenja predstavnika IT tvrtki iz regije o potrebama tržišta rada, odnosno vještinama i znanjima koje bi trebali imati njihovi budući zaposlenici, u ovom slučaju, studenti i diplomanti Odjela za informatiku.

Kako bi omogućili svim sudionicima da se bolje pripreme za rad na samom okruglom stolu, pripremit ćemo preglede naših studijskih programa s detaljima o tehničkim znanjima, tehnologijama i programskim jezicima koji se obrađuju te omogućiti postavljanje pitanja i iznošenje mišljenja putem Google obrazaca/dokumenata već prije samog okruglog stola.
Navedeni dokumenti će biti objavljeni ovdje u sljedećih nekoliko dana.

Planiramo zajednički analizirati sadržaje koji se obrađuju na studijima Odjela i identificirati područja koja nisu pokrivena, a smatrate ih prioritetnima te identificirati znanja i vještine koje bi se trebale ugraditi u program kako bi on pratio potrebe tržišta rada. 

 

Radionice

Radionice su prilika IT tvrtkama da predstave svoje znanje i stručnost studentima Odjela kroz intenzivniji oblik suradnje - pripremu i vođenje radionice o nekoj tehnologiji koju svakodnevno koriste u radu i u kojoj imaju veliko iskustvo i znanje. 
Naše studente smo zamolili da istaknu područja koja ih zanimaju i u kontaktu s nekim IT tvrtkama pokušali organizirati radionice iz tih područja. Kako je broj radionica na samoj proslavi ograničen možete predložiti neku radionicu i održati je tijekom 2018. godije u sklopu Business Class predavanja koja kontinuirano provodimo, a sada ih želimo intenzivirati kao oblik kvalitetne suradnje koja ima potencijal dati značajan pozitivan utjecaj na kvalitetu studijskog programa nadopunjujući ga najmodernijim tehnologijama i iskustvom Vaših programera.

Prijavu možete poslati putem ovog linka. Naši djelatnici rado će vam pomoći savjetima oko definiranja opsega sadržaja te pripreme i izvedbe same radionice kod nas na Odjelu.


Svečana sjednica

Sudjelovanjem na svečanoj sjednici uveličat ćete našu proslavu prvog desetljeća postojanja Odjela te imati priliku čuti više informacija o našem putu, iskustvima i ostvarenjima i budućim planovima. Na svečanoj sjednici bit će i brojni ugledni gosti.


B2B event - pozvana predavanja i prezentacija superračunala "Bura"

Ovaj segment čine četiri pozvana predavanja izuzetno uspješnihm+, brzo rastućih IT tvrtki iz Hrvatske i Slovenije te prezentacija i obilazak superračunala Bure u zgradi Odjela za informatiku.
Predavanja će održati tvrtke:


Pitchevi poslodavaca

Sve zainteresirane tvrtke koje se žele predstaviti našim studentima, potencijalnim budućim djelatnicima, kroz kratku i zabavnu prezentaciju u trajanju od maksimalno 5 minuta (tzv. pitch) mogu poslati svoju prezentaciju na ijugo@inf.uniri.hr sa naslovom "PITCH" najkasnije do 11.4. kako bi mogli sve prezentacije pripremiti na računalu na kojem će se prezentirati.


Svoj interes za sudjelovanjem u navedenim aktivnostima možete iskazati popunjavanjem obrasca na https://goo.gl/forms/6tTIBh6rHltC4SQw2.