Business ClassBusinessClass je naziv za predavanja poduzetnika s ciljem povezivanja znanstvenih postignuća Odjela za informatiku sa praktičnim problemima u praksi. Drugi cilj je bolje povezivanje gospodarstvenika i studenata s ciljem lakšeg zapošljavanja.  BusinessClass: Atomic Intelligence - NLP u RH

U utorak, 22.05. 2018. u 9:15 sati u prostoriji O-028 održat će se predavanje NLP u RH i prezentacija tvrtke Atomic Intelligence (atmc.ai). Predavanje je namijenjeno studentima 1. i  2. godine diplomskih studija te svim zainteresiranim studentima preddiplomskih studija. Na predavanju će se govoriti o obradi tekstualnih podataka s primjerima iz RH. Također će se prezentirati najnoviji trendovi u ovom području (duboko učenje, vizualizacije).  Predavač će takodjer podijeliti sa vama neke preporuke i iskustva koje će vam pomoći da budete uspješniji kada izađete sa fakulteta. Pozivaju se svi zainteresirani studenti da prisustvuju prezentaciji.

BusinessClass: Houdini - proceduralno generiranje 3D modela u kontekstu razvoja igara

U četvrtak, 17.05.2018., u prostoriji S-032 s početkom u 10:15 sati, Goran Paulin iz tvrtke Kreativni odjel d.o.o.  održat će predavanje i case study pod nazivom: "Houdini - proceduralno generiranje 3D modela u kontekstu razvoja igara".

Opširnije...

BussinesClass: Predstavljanje tvrtke Plavi tim i programa zapošljavanja Growww

U utorak 28.3.2017., u prostoriji O-028 s početkom u 14 sati, Dubravka Drndelić i Marko Kotaranin predstavit će tvrtku Plavi tim u vlasništvu naftne kompanije INA d.d. i Growww program zapošljavanja.

Plavi tim d.o.o. je tvrtka za informatičke usluge, koja je u stopostotnom vlasništvu INA-e. Tvrtka djeluje kao zajednički uslužni informatički centar s naglaskom na pružanju informatičkih usluga, uključujući informatičke sustave i upravljanje infrastrukturom za društva INA Grupe i druge. Tvrtka trenutno broji 142 zaposlenika iz različitih područja IT struke. Dugoročna strategija tvrtke je pružiti visoko kvalitetne stručne informatičke usluge, jedinstvene na razini INA Grupe, istovremeno poboljšavajući učinkovitost na razini INA Grupe i razvoj sinergije pružanjem informatičkih usluga svim tvrtkama INA Grupe i ostalima. Organizacija ovog zajedničkog uslužnog centra u skladu je s najboljom međunarodnom praksom.
 

Opširnije...

BussinesClass: Second Coach

U četvrtak 23.3.2017., u prostoriji O-028 s početkom u 12:15 sati, Andrej Zupan i Mitja Rozman predstavit će: Second Coach.

SAŽETAK: Second Coach is a gamification application for kids’ soccer training. In the early stages of our project, when the project was only a study research assignment we were working on, we were encouraged by our professor at Faculty of Organizational Sciences in Kranj Slovenia to expand our study project to a full-time project.

Opširnije...

BussinesClass: Infinum

U ponedjeljak 20.3.2017., u prostoriji O-S32 s početkom u 12:15 sati, Neven Matas, Tanja Bulbuk i Stefano Kliba predstavit će Infinum.
 
SAŽETAK: Infinum se bavi dizajnom i razvojem mobilnih i web aplikacija. Tvrtka postoji od 2005. godine i trenutno posluje u Hrvatskoj, Sloveniji i SAD-u, razvijajući softverska rješenja za globalno tržište. Infinum zapošljava više od 100 ljudi: mobile i web developere, UX/UI dizajnere, projektne voditelje i druge stručnjake.
 

Opširnije...

BussinesClass: Celtra

U srijedu 16.11.2016., u prostoriji O-S32 s početkom u 12:00 sati, Žiga Lesar i Rok Piltaver predstavit će Celtru.
 

Opširnije...

Business Class: ICT projekti Sveučilišta u Rijeci

Predstavnici Sveučilišnog Informatičkog Centra i tvrtke QuBiTech održati će predavanje „ICT projekti Sveučilišta u Rijeci“ 4.4.2016. u 10:30 sati u prostoriji O-357 Odjela za informatiku. Pozivaju se svi studenti i ostali zainteresirani da prisustvuju prezentaciji.

Opširnije...

BusinessClass: Predstavljanje tvrtke AmdoSoft Systems d.o.o.

company presentation

Predstavnici tvrtke AmdoSoft Systems d.o.o. održati će prezentaciju tvrtke u zgradi sveučilišnih odjela. Zainteresiranim studentima biti će ponuđena mogućnost suradnje s tvrtkom, stoga su pozvani da se pridruže prezentaciji 4.12.2015. u prostoriji O-28, s početkom u 10 sati.


 

BusinessClass: Prezentacija tvrtke iOLAP

U utorak, 17.3. 2015. u 12 sati u prostoriji O-028 održat će se predavanje i prezentacija tvrtke iOLAP. Predavanje je namijenjeno studentima 3. godine preddiplomskih studija te svim studentima diplomskih studija. Na predavanju će se govoriti o profilu tvrtke Coadria, njihovoj poslovnoj politici, stažiranju, mogućem usavršavanju i sl. Pozivaju se svi zainteresirani studenti da prisustvuju prezentaciji.

BusinessClass "Kako se razvija software u Microsoftu"

Marin Bezić će u utorak 27.5.2014. održati predavanje “Kako se razvija software u Microsoftu?” , u 12 sati na Odjelu za informatiku, u predavaoni 028.

U ovom predavanju, imati ćete prilike saznati kako rade uspješni timovi unutar Microsofta. Saznati ćete kakva treba biti kultura tima i organizacije da uspjeh bude (skoro) zagarantiran. Čuti ćete kako su bili organizirani timovi u Microsoftu, kako su se vodili projekti i kako se razvijao software. Predavač će takodjer podijeliti sa vama neke preporuke i iskustva koje će vam pomoći da budete uspješniji kada izađete sa fakulteta u "real world"

Opširnije...