Mapa Weba

Dan žena u znanosti

Našim dragim, vrijednim i uspješnim djelatnicama, nastavnicama, znanstvenicama i svim ženama u znanosti čestitamo međunarodni dan žena i djevojaka u znanosti koji se obilježava 11. veljače.

Radosni smo što na našem Fakultetu koji djeluje u području STEM-a i IT-a radi 62% žena i što svojim primjerom promičemo ravnopravnosti žena i djevojaka u znanosti i potičemo razvoj karijera i daljnje znanstveno usavršavanje u području IKT-a.

Danas žene drže glavne konce naše sastavnice, na čelu Fakulteta je dekanica, u upravi je 50% žena, žene su šefovi 71% katedra na Fakultetu i voditeljice 80% laboratorija te ostvaruju uspješnu suradnju s našim kolegama na Fakultetu i suradnim ustanovama u području informacijskih znanosti, računarstva i kompatibilnim područjima znanosti, sa studentima i industrijskim partnerima u okviru transfera tehnologija i znanja.

Obilježavanje dana žena u znanosti prilika je da se još jednom podcrta važnost meritokracije kao preduvjet uspjeha, dugoročnog rasta, osobnog i institucijskog razvoja i napretka prema zaslugama i ostvarenim rezultatima.

Podijeli članak