ResearchClass: prezentacija projekta "Povećavanje učinkovitosti sustava za e-učenje podržano dubinskom analizom podataka"

Predavač: Vanja Slavuj, mag.educ.inf.
Datum izlaganja: četvrtak 26.2.2015. u 14h, prostorija O-357

Na predavanju će se predstaviti projekt naziva Povećanje učinkovitosti sustava za e-učenje podržano dubinskom analizom podataka, na kojem sudjeluje dio istraživača Odjela za informatiku Sveučilišta u Rijeci. Projekt se financira sredstvima potpore znanstvenim istraživanjima na Sveučilištu u Rijeci od 2013. godine, a voditelj projekta je dr. sc. Božidar Kovačić.

Cilj je projekta poboljšati postojeći sustav učenja na daljinu zasnovan na dijalogu DITUS koji je aktivno razvijan na Odjelu za informatiku u razdoblju od 2007. do 2013. godine. Predložena poboljšanja postojećeg sustava uključuju: integraciju Web sustava za e-učenje DITUS sa alatima za dubinsku analizu podataka; razvoj sustava za vizualizaciju podataka u web preglednicima; vizualizaciju podataka o e-učenju temeljenu na dubinskoj analizi podataka.

Na predavanju će se dati osnovne informacije vezane uz projekt, opisati ciljeve i očekivane proizvode projekta, navesti očekivani vremenski tijek izvođenja projekta, prikazati osnovna uloga pojedinih istraživača Odjela za informatiku u projektu, kratko opisati trenutno stanje istraživanja, te ukazati na smjer budućeg rada.