Mapa Weba

Započeo Erasmus+ projekt VirtualEdu

Fakultet informatike i digitalnih tehnologija Sveučilišta u Rijeci (FIDIT) sudjeluje kao partner na projektu “Upskilling and certification scheme for virtual educators - VirtualEdu”.

VirtualEdu je projekt sufinanciran Erasmus+ programom u okviru Ključne aktivnosti 2, Strateška partnerstva za područje visokog obrazovanja (KA220-HED). Koordinator projekta je West University of Timisoara (Rumunjska), a uz FIDIT su partneri i Polytechnic University of Timisoara (Rumunjska) te tvrtke BICERO (Slovenija), ECQA (Austrija) i Denkstatt (Rumunjska).

Projekt VirtualEdu želi uspostaviti sustav usavršavanja i certificiranja polaznika za edukaciju i rad na daljinu. Svrha je potaknuti digitalnu transformaciju i poboljšati digitalnu spremnost EU-a te otpornost na negativne učinke pandemija i sličnih neočekivanih događaja koji utječu na suradnju, obrazovanje i rad ljudi. Proračun je 400.000 EUR, a projekt će trajati 36 mjeseca.

Doc. dr. sc. Martina Holenko Dlab, članica Laboratorija za primjenu informacijskih tehnologija u obrazovanju, voditeljica je tima sa Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija.

Koordinatori su bili domaćini inicijalnog sastanka koji je održan u petak 9. prosinca 2022. u Temišvaru (Rumunjska). Sastanku su prisustvovale članice projektnog tima s FIDIT-a prof. Nataša Hoić-Božić i doc. dr. sc. Danijela Jakšić. Nakon pozdravnog govora i otvaranja sastanka, svi su partneri predstavili svoje organizacije i započele su projektne aktivnosti.

Više informacija o projektu

vEdu3

vEdu4

vEdu1

vEdu2

e1   e2

 

Podijeli članak