Mapa Weba

Novi program cjeloživotnog obrazovanja: Primjena umjetne inteligencije i računarstva u biotehnologiji

Fakultet informatike i digitalnih tehnologija je u suradnji s Odjelom za biotehnologiju pokrenuo program cjeloživotnog obrazovanja: Primjena umjetne inteligencije i računarstva u biotehnologiji.

Radi se o programu stjecanja znanja, vještina i kompetencija u okviru akreditiranih diplomskih studijskih programa koje izvode ove dvije sastavnice Sveučilišta u Rijeci, a koji je namijenjen polaznicima koji su prethodno završili prijediplomski studij informatike ili biotehnologije ili njima srodni studij, a koji žele steći mikro-kvalifikaciju u području primjene metoda umjetne inteligencije i računarstva na podacima i problemima iz područja biotehnologije.

Program sadrži četiri predmeta i povezuje dva interdisciplinarna područja koja se dinamično razvijaju i prožimaju sve sfere društva: informatiku i biotehnologiju. Oblikovan je sa svrhom da se polaznicima omogući stjecanje kompetencija za rad u području bioinformatike i primjenu metoda umjetne inteligencije u biotehnologiji. Ovaj inovativni program također će se fokusirati na interpretaciju rezultata dobivenih metodama strojnog učenja na biološkim podacima.

Program traje dva semestra tijekom kojih polaznici izvršavaju predviđene obveze. Nastava se izvodi prema hibridnom modelu – kombinacijom nastave u učionici i online nastave kako bi se svim polaznicima omogućilo fleksibilno izvršavanje obveza.

Po završetku programa polaznicima se izdaje potvrdnica kao dokaz stečenih kompetencija, a studentima diplomskih studija Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija i Odjela za biotehnologiju se informacija o završenoj mikro-kvalifikaciji upisuje i u dodatak diplomi.

Više informacija o programu i uvjetima upisa možete potražiti ovdje.

Natječaj će uskoro biti objavljen na stranicama Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija i Odjela za biotehnologiju.

Podijeli članak