Mapa Weba

Student Class: RiHack - hackathon u organizaciji RiTeh web teama

Datum održavanja: 8. travnja 2022. u 12:o0 sati u prostoriji O-S32 i putem alata BigBlueButton
Predavač: Arian Skoki, student doktorskog studija računarstva, asistent i voditelj RiTeh web teama, Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci
Naziv predavanja: RiHack - hackathon u organizaciji RiTeh web teama

Sažetak:

RiTeh web team nastoji razviti studentske kompetencije kroz opuštenu atmosferu i radu na softverskim projektima kojima je cilj da budu spremni za postavljanje na moderne web platforme i korištenje u stvarnom svijetu. Osim stjecanja tehnoloških znanja, daje se velika pozornost i na kvalitetu prezentacije, postavljanje pravih pitanja u procesu definiranja zahtjeva i rad u timu. Članovi tima sudjeluju na Hackathonima, konferencijama i odrađuju prakse u partnerskim kompanijama. Krajem mjeseca srpnja, specifično od 22. do 24., planirana je organizacija Hackathona (24-satno natjecanje u izradi web aplikacija) gdje će najbolji timovi biti nagrađeni financijskim nagradama, o čemu će biti govora na predavanju. Cilj predavanja je, osim prezentacije rada RiTeh web teama, inspirirati studente Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija da pokrenu vlastiti web team po uzoru na RiTehov kako bi se otvorile mogućnosti za suradnju dvaju timova i ojačala pozicija Rijeke kao IT središta.

Životopis predavača:

Arian Skoki je student doktorskog studija računarstva i asistent na Zavodu za računarstvo Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Prije zaposlenja u akademskoj zajednici, radio je dvije i pol godine kao developer u industriji, prvo u tvrtci E-GLAS d.o.o., a zatim u Carrot & Company GmbH. Njegovi profesionalni interesi uključuju podatkovne i web tehnologije.

Podijeli članak