Mapa Weba

Organizirana vršnjačka podrška kroz studij 2022./2023.

Pozivaju se studenti da se uključe u projekt "Organizirana vršnjačka podrška kroz studij" te postanu student-mentor brucošima.

Na Fakultetu informatike i digitalnih tehnologija provodi se projekt "Organizirana vršnjačka podrška kroz studij". Ovim se putem pozivaju svi studenti starijih godina (druga i treća godina preddiplomskog studija kao i prva i druga godina diplomskog studija) da se uključe u projekt kao studenti-mentori kako bi brucošima dali osnovne smjernice na početku studija, pratili njihov rad i napredovanje tijekom godine, nastojali im osigurati stručnu i administrativnu potporu s ciljem uspješnijeg i kvalitetnijeg studiranja, pomagali ili upućivali ih na različite službe ili odgovorne osobe ako se obrate zbog nekih problema ili primjedbi vezano za studij te upoznali ih s nastavnim i vannastavnim mogućnostima koje Fakultet i Sveučilište nude.

Prijave se šalju mailom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a rok za prijavu je 18.9.2022. godine.

Obaveze studenta mentora podrazumijevaju sljedeće:

  • studentima prve godine koji će biti dodijeljeni mentoru potrebno se javiti mailom u prvom tjednu nastave,
  • voditi evidenciju komunikacije s brucošima,
  • napisati izvještaj i poslati koordinatoru (rok će biti objavljen) te priložiti evidenciju,
  • biti na raspolaganju za daljnji kontakt u toku akademske godine, ako studenti trebaju određene informacije ili upute.

Podatak o sudjelovanju u projektu dodaje se u dokument o izvannastavnim aktivnostima koji se prilaže diplomi (diploma supplement) na kraju studija.

Broj dodijeljenih studenata može varirati, ovisno o broju prijavljenih mentora.

Detaljnije informacije mogu se pronaći na poveznici.

Podijeli članak