Predstavljanje susjedstva Kampus

U petak, 8. lipnja 2018. godine, s početkom u 17:30 sati na Kampusu Sveučilišta održati će se predstavljanje susjedstva Kampus u sklopu programske linije „27 susjedstava“ projekta Rijeka EPK 2020.


Sveučilišni Kampus u kontekstu Rijeka 2020 i programskog pravca 27 susjedstava predstavlja jedinstvenu situaciju suvremene sveučilišne kampus kulture u suodnosu sa zajednicom i gradom. Svojim nastankom riječki sveučilišni kampus iz temelja je promijenio sliku grada Rijeke, a sudeći prema dugoročnim planovima, ulaganjima i razvoju, akademska zajednica nezaobilazni je faktor izgradnje nove paradigme grada.
 
Smjernice akademske zajednice, znanje, internacionalizacija, akademski duh, socijalna osjetljivost, etika, i općenito akademsko ozračje zauzima već sada važan segment nastajanja niza programa Rijeka 2020, što je u kontekstu Sveučilišta samo segment dugoročnih strategija razvoja u kontekstu grada i regije.
 
Sveučilište u Rijeci unutar svojih strategijskih politika (2014. – 2020.) veliku pozornost usmjerilo je upravo razvijanju partnerskih odnosa s lokalnom zajednicom unutar koje prepoznaje svoju odgovornost.
 
Sudjelovanjem Sveučilišta, odnosno Sveučilišnog Kampusa unutar programa EPK Rijeka 2020., započeta je suradnja Sveučilišta u Rijeci i Trsta koji će 2020. ponijeti titulu Europske prijestolnice znanosti. Gradovi su to koji će, osim što dijele slično povijesno (i industrijsko) naslijeđe, u istoj godini okruniti dvije važne titule – kulture i znanosti.
 
Sveučilište je tijekom 2017. godine oformilo širu radnu skupinu naziva Kampus kreativni tim u kojoj sudjeluje veći broj profesora/ica Sveučilišta u Rijeci, stručnjaka/inja, asistenata/ica, kulturnjaka i studenata te operativni tim Izvršni odbor KKT-a čija je zadaća koordinacija i operacionalizacija predloženih ideja, projekata i programa koji bi se kroz sljedeće dvije godine (2019./2020.) odvijali u suradnji Sveučilišta, EPK 2020. i građana/nki. U tom smislu Kampus kao jedno od 27 susjedstava jedinstven je primjer sinergije znanosti i kulture grada koja se događa na svim razinama.
 
Camp(with)us poziv je da zajedno istražujemo, učimo i gradimo model građanstva (model of citizens) u gradu Rijeci.
 

Program:

BOLJE VAS NAŠLI, Kampus 08. lipanj 2018. S početkom u 17:30
 
17.30 okupljanje u Akvariju uz osvježenje;
18.00 – 18.30 prezentacija KKT i Susjedstva Kampus - prof. dr. sc. Rajka
Jurdana-Šepić i Branka Cvjetičanin, voditeljica PP27S;
 
18.30 – 20.00 šetnja Kampusom
 
Građevinski fakultet - vodstvo prof.dr.sc Nana Palinić.
 
Odjel za fiziku – laboratorij s elektronskim mikroskopom - vodstvo doc. dr. sc. Ivana
Jelovica Badovinac, (10 min);
 
Odjel za biotehnologiju – vodstvo doc. dr. sc Sandra Kraljević Pavelić (10min);
 
Filozofski fakultet – izložba (15 min);
 
Akademija primijenjenih umjetnosti - park skulptura, završna izložba studentskih radova te prizemlje, završna izložba polaznika projekta „Sveučilište za 3. dob“ - vodstvo  Dražen Vitolović, Danijel Ciković i Darija Žmak Kunić (30 min);
 
U 20:00 sati povratak na terasu Akvarija i druženje uz zakusku i jazz koncert Vedran Ružić- duo

Pozivnica