Mapa Weba

Business Class: ETL radionica (Talend Open Studio) 

Datum i mjesto održavanja: srijeda, 19. travnja 2023., s početkom u 9:00 h te u trajanju do 12:00 h, u računalnoj učionici O-366, u sklopu predmeta Baze podataka nove generacije (doc. dr. sc. Danijela Jakšić)
Predavač: Andrea Toić, iOLAP
Naziv radionice: ETL radionica (Talend Open Studio) 
Jezik radionice: Hrvatski

Sažetak radionice:
Radionica u open source ETL alatu Talend Open Studio namijenjena je studentima koji žele naučiti kako efikasno i jednostavno kreirati, testirati i upravljati integracijom podataka na intuitivan način u različitim poslovnim scenarijima. Tijekom radionice, studenti će se upoznati s osnovama ETL-a, saznati kako Talend olakšava proces integracije podataka u bazi i skladištu podataka te će imati priliku samostalno raditi na praktičnim primjerima.

Životopis predavača:
Andrea Toić alumna je Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija, zaposlena u tvrtki iOLAP na poziciji ETL developera. Radi na BMC projektu u sklopu kojeg se bavi ekstrakcijom, transformacijom i učitavanjem podataka u ciljne sustave te automatizacijom testiranja koje osigurava kvalitetu i točnost podataka. 

Andrea voli putovati i koristiti prednosti remote rada te aktivno grebe posjećene države na mapi svijeta. Unatoč tome što voli svoj posao i tim s kojim surađuje i dalje osjeća nostalgiju prema studentskim danima i veseli se ponovnoj posjeti svojem fakultetu i održavanju radionice na zelenim podovima.

Podijeli članak