StudentClass: Predstavljanje aplikacije PickYou

Pozivamo Vas na inspirativno i motivirajuće predavanje PickYou tima na kojemu će uz predstavljanje mobilne aplikacije PickYou, kolege Hari Zamlić i Jan Božić pričati i o iskustvima te putu koji su prošli u svijetu startupa. Predavanje će se održati u četvrtak 14. travnja 2016. godine u 12 sati u dvorani O-028 Odjela za informatiku. 

 

Hari Zamlić i Jan Božić pokrenuli su PickYou projekt 2015. godine na Microsoft StartUp Akademiji. Početna ideja bila im je napraviti jednostavnu aplikaciju koja će mladim studentima dati „pregled najzgodnijih cura u gradu“. Potencijal same ideje i mogućnost da se iz toga rodi nešto više uočen je od strane Nevena Tamaruta koji ih je pozvao da prijave svoj projekt u predinkubaciju STEP Ri Znanstveno-tehnološkog parka. Poslušali su savjet te su od 15.1.2015. godine stanari STEP RI-a. S obzirom na iskustvo kolega mentora unutar STEP RI-a, od ideje koja je bila "uspoređivanje cura" stvorili su sustav za istraživanje tržišta, odnosno PickYou inovativnu mobilnu aplikaciju koja je već dostupna za Android uređaje.

Svrha PickYou aplikacije je pomaganje korisnicima u donošenju bolje odluke kada su u nedoumici. Korisnici će moći dodati dvije svoje fotografije, primjerice proizvoda, odjevne kombinacije, frizure i sl., te tako dobiti mišljenje drugih o tome koji je odabir bolji. Uz korisnike, kompanije će također moći koristiti aplikaciju. Uz nadoplatu određenog novčanog iznosa, moći će dobiti uvid u detaljnu statistiku o preferencijama korisnika, odnosno detaljne podatke o stupnju prihvaćenosti fotografija postavljenih od strane samih kompanija.

Osnivači projekta Hari Zamlić i Jan Božić su ujedno i studenti Diplomskog studija Informatika Odjela za informatiku, a na predstavljanju će detaljnije objasniti ideju i sam razvoj aplikacije. Više informacija o aplikaciji možete pronaći na http://pickyou.org i Facebook stranici.