BusinessClass "Kako se razvija software u Microsoftu"

Marin Bezić će u utorak 27.5.2014. održati predavanje “Kako se razvija software u Microsoftu?” , u 12 sati na Odjelu za informatiku, u predavaoni 028.

U ovom predavanju, imati ćete prilike saznati kako rade uspješni timovi unutar Microsofta. Saznati ćete kakva treba biti kultura tima i organizacije da uspjeh bude (skoro) zagarantiran. Čuti ćete kako su bili organizirani timovi u Microsoftu, kako su se vodili projekti i kako se razvijao software. Predavač će takodjer podijeliti sa vama neke preporuke i iskustva koje će vam pomoći da budete uspješniji kada izađete sa fakulteta u "real world"


Marin Bezić, osnivač i CEO u Concero d.o.o., je radio u razvoju prvog Microsoft BI produkta, SQL Server Analysis Services, od 1997 do 2005. U Redmond je došao 1997 kao programer, a 2001 je postao development manager za Analysis Services. U 8 godina u Redmondu, sudjelovao je na tri razvojna ciklusa. 2005 seli u London na marketing i business management poziciju zadužen za razvoj Microsoft BI tržišta u Europi, Africi i Bliskom Istoku. 2008 i 2009 odgovoran je za Microsoftov SQL Server business u Istočnoj Europi.

Na ljeto 2009, Marin seli u Rijeku, Hrvatska i postaje neovisni savjetnik za unapređenje razvoja softwarea. Sa svojim iskustvom development managera iz Redmonda, Marin sada pomaže organizacijama da optimiziraju svoje razvojne timove, povećaju produktivnost i kvalitetu, i smanje troškove razvoja. Marinovi klijenti su vodeće tvrtke iz regije na području telekomunikacija, bankarstva, sistemske integracije, te proizvođaći software-a (ISV).

Marin je magistrirao informatiku na Washington University, St. Louis, USA.