ResearchClass: Predstavljanje Erasmus+ projekta Creative Classroom


company presentation

Predavač: izv. prof. dr. sc. Nataša Hoić-Božić
Datum izlaganja: 22.1.2015. u 13h, prostorija O-358
 

Sažetak: Na predavanju će biti predstavljen projekt Creative Classroom na kojem sudjeluje Odjel za informatiku Sveučilišta u Rijeci. Projekt je financiran u okviru projekta Erasmus+ programa Key action 2: Partnerships in the field of education, training and youth. Voditelj projekta je tvrtka BCS Koolitus, Tallin, Estonia, a partneri su: Tallinn University (Estonia), Sveučilište u Rijeci, Metropolia Ammattikorkeakoulu (Finland) i Univerza u Ljubljani (Slovenia).

Za vrijeme trajanja projekta bit će osmišljena i održana inovativna obuka za učitelje iz Estonije okupljene u fokus grupu. Obuka će se održati pod vodstvom vodećih stručnjaka iz područja edukacijske tehnologije s ciljem uvođenja inovativnih alata i metoda pri provođenju nacionalnih kurikuluma. Stoga će kreirani vodiči za učitelje biti prevedeni kako bi bili dostupni i učiteljima diljem Europe. 

Tijekom predavanja će uz osnovne informacije o projektu biti predstavljeni očekivani proizvodi, vremenski okvir izvođenja, načini širenja rezultata te uloga sudionika s Odjela za informatiku u ovome projektu.