Otvoreni dan

Otvoreni dan sveučilišnih odjela organizira se svake godine u sklopu tjedna Festivala znanosti u zgradi sveučilišnih odjela na Kampusu na Trsatu. Tijekom otvorenog dana održava se niz aktivnosti s ciljem promocije studija te znanstvenih i stručnih aktivnosti Odjela za biotehnologiju, Odjela za fiziku, Odjela za informatiku i Odjela za matematiku.

U videu pogledajte naš Otvoreni dan akdemske 2016./2017. godine.

Na Odjelu za informatiku tijekom Otvorenog dana održavaju se sljedeće aktivnosti:

Smotra - Na štandu Odjela za informatiku posjetitelji mogu dobiti informacije o Odjelu i načinu studiranja na Odjelu, preuzeti promotivne materijale, pogledati studentske radove, igrati igre i slagati računala.

Predavanja – Održavaju se popularna predavanja čija tema povezuje informatiku i temu Festivala znanosti poput „Budućnost pripada informatici“, „Savršena oluja“, „Ratovi web preglednika“, i sl.

Natjecanje tetragon – Ekipno natjecanje za učenike trećih razreda srednje škole u kojem ekipe od 4 člana trebaju pokazati znanje iz područja biotehnologije, fizike, informatike i matematike kako bi pobijedili i osvojili izlet za cijeli svoj razred  (detaljne informacije).

Natjecanje Scratch Match – Natjecanje iz programiranja u Scratchu za učenike do 3. do 6. razreda osnovne škole koji su uključeni u Code Clubove koje organizira Odjel za informatiku. Cilj natjecanja je popularizirati učenje osnova programiranja kroz izradu interaktivnih multimedijskih animacija i računalnih igrica.

Radionice – Radionice za učenike osnovnih i srednjih škola, izvođene od strane studenata Odjela za informatiku, s ciljem razvoja specifičnih IT vještina te upoznavanja učenika s popularnim i relevantnim IT alatima (npr. obrada fotografija, izrada i objava videa i sl.).

Zabave za „gamere“ - LAN party s igrom otvorenog koda Xonotic i Retro Gaming Party na kojem je moguće zaigrati stare („zaboravljene“) igre poput Ponga, Pacmana, Tetrisa, Minesweepera i sl.

Otvoreni dan 2018.
Program Otvorenog dana 2018.
OI UNIRI channel