Mapa Weba

Proslava 55. godišnjice Društva kibernetičara Rijeka

Na Fakultetu informatike i digitalnih tehnologija, u dvorani nazvanoj po osnivaču Društva kibernetičara, prof. dr. sc. Pavlu Dragojloviću proslavljena je 55. obljetnica Društva kibernetičara.

Pozdravne riječi i riječi dobrodošlice skupu je uputila dekanica FIDIT-a izv. prof. dr. sc. Marina Ivašić-Kos, koja je u ime Fakulteta preuzela zahvalnicu Društva kibernetičara za dosadašnju suradnju.

Slijedio je pozdravni govor predsjednika Zajednice tehničke kulture Đordana Buccija, dipl, ing., koji je skupu uputio želje za omasovljenje Društva kao i suradnju sa drugim udrugama tehničke kulture.

Prisutne je kroz cijeli program vodila predsjednica doc. dr. sc. Snježana Babić koja je tu funkciju nastavila iza dugogodišnje predsjednice Društva kibernetičara prof. dr. sc. Marine Čičin-Šain kojoj se ovom prilikom zahvalila na dugogodišnjem radu i vođenju Društva. Posebnu zahvalu uputila je izv. prof. dr. sc. Božidaru Kovačiću na pomoći oko organizacije proslave.

Slijedila je kratka crtica popraćena slajdovima, iz povijesti Društva u znak sjećanja na osnivača pok. prof. dr. sc. Pavla Dragojlovića, s naglaskom da se malo koja udruga  može pohvaliti tolikom dugovječnošću. Prikazane su aktivnosti Društva u proteklih 5 godina, kao i program rada Društva u sljedećem razdoblju.

Prisutni su sa zanimanjem slušali o EU projektu: „Primjena metode Mema za rano učenje programiranja“, izvorne autorice prof. dr. sc. Marine Čičin-Šain, koji je sastavni dio EU projekta ERASMUS.

Veliko zanimanje prisutnih izazvalo je izlaganje „Učenje kroz igru primjenom metode Mema u razrednoj nastavi u OŠ Pećine“, Divne Bjelanović, učiteljice u OŠ Pećine, koja već nekoliko godina primjenjuje metodu Mema u radu s djecom. Metodu je prihvatio školski odbor, roditelji, a s velikim veseljem učenici.

Zahvaljujemo se svim prisutnim na sudjelovanju i na podršci koju pružaju našem Društvu. Dvoranu prof. dr. sc. Pavla Dragojlovića napustili smo razdragani, zadovoljni i s novim idejama za naše buduće aktivnosti.

Srdačan pozdrav svima!

Društvo kibernetičara Rijeka

DKR3 DKR2 DKR1

Podijeli članak