Mapa Weba

Mobilnost

Erasmus / Erasmus+

1434006691 eu flag erasmus vect pos

Program Erasmus+ najveći je program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport. Sveučilište u Rijeci sudjeluje u programu Erasmus od akademske godine 2009./2010.

Odlukom Europske komisije Sveučilištu u Rijeci je 2021. odobrena nova Erasmus sveučilišna povelja za sudjelovanje u Erasmus+ programu u razdoblju od 2021. do 2027. (Erasmus Charter for Higher Education 101005205-UNIRI). Novi program Erasmus+, zahvaljujući gotovo dvostruko većem proračunu u odnosu na prethodni program, u iznosu od 26 milijardi eura, bit će u razdoblju 2021. – 2027. još uključiviji i inovativniji te usklađen s digitalnom i zelenom tranzicijom.

Detaljne informacije o Erasmus programu mobilnosti

Erasmus natječaji za studijski boravak
Erasmus natječaji za mobilnost osoblja
Erasmus Povelja za visoko obrazovanje za razdoblje 2021. – 2027.

Erasmus koordinatorica Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija: izv. prof. dr. sc. Marija Brkić Bakarić (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)

 

IAESTE

IAESTE Croatia Horizontal 01
IAESTE ( International Association for the Exchange of Students for Technical Experience ) je međunarodna organizacija za razmjenu studenata prirodnih i tehničkih znanosti. Osnovana davne 1948. godine u Londonu na inicijativu 10 europskih zemalja danas broji preko 85 zemalja koje sudjeluju u programu razmjene. U Hrvatskoj djeluje od 1952. u 5 lokalnih odbora: Osijek, Pula, Rijeka, Split i Zagreb.

Detaljne informacije o organizaciji IAESTE

Kako se prijaviti na IAESTE praksu

 

CEEPUS

Ceepus

Srednjoeuropski program razmjene za sveučilišne studije (CEEPUS) regionalni je program akademske mobilnosti. Uz Hrvatsku u programu tradicionalno sudjeluju sljedeće države: Albanija, Austrija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Češka, Mađarska, Makedonija, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija i Srbija. Program CEEPUS prvenstveno ima za cilj promicanje mobilnosti unutar CEEPUS mreža, no moguće je ostvariti i mobilnosti izvan mreža (slobodnjaci, odnosno freemoveri).

Fakultet informatike i digitalnih tehnologija trenutno sudjeluje u dvije CEEPUS mreže: Development of Computational Thinking (Umbrella) i SIMPLE - Social IMPact of distance LEarning.

Detaljne informacije o CEEPUS programu

 

YUFE mreža

Yufe RGB logo

Na Fakultetu se izvode online predmeti „Code optimization“, „Operations research“ i „Introduction to data analysis and visualization“ na engleskom jeziku za čiji razvoj su dobivena sredstva Sveučilišta u Rijeci kojima se potiče povećanje broja kolegija koji se nude dolaznim i YUFE studentima.

Više informacija o YUFE mreži

YUFE Student Journey

YUFE koordinatorica Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija: izv. prof. dr. sc. Marija Brkić Bakarić (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)