Mapa Weba

10. obljetnica

Osvrt na obljetnicu

Osobito nam je zadovoljstvo pozvati Vas na svečanu proslavu 10. obljetnice Odjela za informatiku Sveučilišta u Rijeci koja će se održati u petak, 13. travnja 2018. godine.

Obljetnicu ćemo obilježiti cjelodnevnim skupom događanja namijenjenima intenziviranju suradnje s Vama, poslodavcima iz IT područja odnosno poslodavcima koji imaju IT odjele i također zapošljavaju naše studente. Nadamo se da ćete svojim dolaskom uveličati ovaj svečani događaj i pridružiti nam se u što većem broju navedenih aktivnosti.

Vremenski plan

Kliknite za veću sliku. Kada popunimo program objaviti će se nova slika sa označenim prostorijama.

Panel rasprava i okrugli stolovi

Radi intenziviranja suradnje s IT tvrtkama u regiji i tvrtkama koje zapošljavaju IT stručnjake te učiteljima i nastavnicima i stručnjacima u području edukacije Informatike organiziramo panel raspravu i okrugle stolove koji će se izvoditi paralelno.

1. Edukacija učitelja i nastavnika Informatike za suvremenu nastavu Informatike - moderator: dr.sc. Martina Holenko Dlab (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)

Ciljevi panela su:

  • istaknuti važnost kontinuirane edukacije učitelja i nastavnika Informatike, a posebno u kontekstu kurikularne reforme,
  • ukazati na potrebu uvođenja Informatike kao obveznog predmeta,
  • potaknuti raspravu o prednostima uključivanja programiranja i algoritamskog načina razmišljanja u poučavanje učenika mlađe dobi.

2. Realizacija stručne prakse u tvrtkama - moderator: doc.dr.sc. Sanja Čandrlić (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)

U akademskoj godini 2018. /2019. prva generacija studenata Odjela za informatiku Sveučilišta u Rijeci upisat će drugu godinu diplomskog studija po novom nastavnom programu koji uključuje i stručnu praksu. Stručna praksa održava se tijekom ljetnog semestra u kojem student nema drugih obaveza. Cilj okruglog stola je čuti mišljenja i stavove predstavnika tvrtki o ovoj temi te ih upoznati s mogućnošću stjecanja statusa stručne baze Sveučilišta u Rijeci.

3. Usklađenost potreba tržišta rada i studijskih programa Odjela - moderator: dr.sc. Igor Jugo (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)

Cilj okruglog stola je saslušati mišljenja predstavnika IT tvrtki iz regije o potrebama tržišta rada, odnosno vještinama i znanjima koje bi trebali imati njihovi budući zaposlenici, u ovom slučaju, studenti i diplomanti Odjela za informatiku.

Kako bi omogućili svim sudionicima da se bolje pripreme za rad na samom okruglom stolu, pripremit ćemo preglede naših studijskih programa s detaljima o tehničkim znanjima, tehnologijama i programskim jezicima koji se obrađuju te omogućiti postavljanje pitanja i iznošenje mišljenja putem Google obrazaca/dokumenata već prije samog okruglog stola.
Navedeni dokumenti će biti objavljeni ovdje u sljedećih nekoliko dana.

Planiramo zajednički analizirati sadržaje koji se obrađuju na studijima Odjela i identificirati područja koja nisu pokrivena, a smatrate ih prioritetnima te identificirati znanja i vještine koje bi se trebale ugraditi u program kako bi on pratio potrebe tržišta rada.

Pridružite nam se!

Radionice

Radionice su prilika IT tvrtkama da predstave svoje znanje i stručnost studentima Odjela kroz intenzivniji oblik suradnje - pripremu i vođenje radionice o nekoj tehnologiji koju svakodnevno koriste u radu i u kojoj imaju veliko iskustvo i znanje.

Naše studente smo zamolili da istaknu područja koja ih zanimaju i u kontaktu s nekim IT tvrtkama pokušali organizirati radionice iz tih područja. Kako je broj radionica na samoj proslavi ograničen možete predložiti neku radionicu i održati je tijekom 2018. godije u sklopu Business Class predavanja koja kontinuirano provodimo, a sada ih želimo intenzivirati kao oblik kvalitetne suradnje koja ima potencijal dati značajan pozitivan utjecaj na kvalitetu studijskog programa nadopunjujući ga najmodernijim tehnologijama i iskustvom Vaših programera.

Prijavu možete poslati putem ovog linka. Naši djelatnici rado će vam pomoći savjetima oko definiranja opsega sadržaja te pripreme i izvedbe same radionice kod nas na Odjelu.

Svečana sjednica

Sudjelovanjem na svečanoj sjednici uveličat ćete našu proslavu prvog desetljeća postojanja Odjela te imati priliku čuti više informacija o našem putu, iskustvima i ostvarenjima i budućim planovima. Na svečanoj sjednici bit će i brojni ugledni gosti.

B2B event - pozvana predavanja i prezentacija superračunala "Bura"

Ovaj segment čine četiri pozvana predavanja izuzetno uspješnihm+, brzo rastućih IT tvrtki iz Hrvatske i Slovenije te prezentacija i obilazak superračunala Bure u zgradi Odjela za informatiku.

Predavanja će održati tvrtke:

Pitchevi poslodavaca

Sve zainteresirane tvrtke koje se žele predstaviti našim studentima, potencijalnim budućim djelatnicima, kroz kratku i zabavnu prezentaciju u trajanju od maksimalno 5 minuta (tzv. pitch) mogu poslati svoju prezentaciju na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. sa naslovom "PITCH" najkasnije do 11.4. kako bi mogli sve prezentacije pripremiti na računalu na kojem će se prezentirati.

Svoj interes za sudjelovanjem u navedenim aktivnostima možete iskazati popunjavanjem obrasca na https://goo.gl/forms/6tTIBh6rHltC4SQw2.