Mapa Weba

Izmjene preddiplomskog studijskog programa Informatike

Od iduće akademske godine 2019./2020. počinje se izvoditi izmijenjeni preddiplomski studijski program Informatike.

Izmjene i dopune su izvršene zbog usklađenosti s potrebama tržišta rada te zbog povećanje kvalitete i modularnosti studiranja.

Studijski program će biti usklađen s budućim HKO standardom kvalifikacija sveučilišni prvostupnik informatike. Najveća novina za studente je uvođenje modula na završnoj godini studija.

Preddiplomski studij se sastoji od obaveznog dijela čiji predmeti obuhvaćaju ishode učenja usklađene s prijedloga standarda kvalifikacija, a koji je jednak za sve studente te od četiri izborna modula na 3. godini studija koje studenti odabiru prema svojim sklonostima i interesima. Moduli koji se nude su:

  • Razvoj programske potpore - RPP,
  • Komunikacijski sustavi - KS,
  • Multimedijski sustavi - MMS i
  • Informacijski sustavi - IS.

Uvodi se i stručna praksa u zadnjem semestru studiranja.

Student sa završenim preddiplomskim studijem informatike stječe kompetencije iz skupova kompetencija koje odgovaraju zanimanju programski inženjer prema HKO standardima zanimanja što mu omogućuje uspješan rad na informatičkim poslovima u tvrtkama no ujedno i pohađanje diplomskih studija iz područja informatike i srodnih područja na OIRI, ali i na drugim visokoškolskim institucijama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Cijeli studijski program pogledajte na linku.

Podijeli članak