Mapa Weba

Znanstvenicama Odjela za informatiku dodijeljena nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci

U Auli Magni Rektorata Sveučilišta u Rijeci svečano su uručene nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci laureatima za kalendarsku godinu 2018. U ime uprave Sveučilišta u Rijeci, laureatima je čestitao prorektor za znanost i umjetnost Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Alen Ružić.

Nazočnima su čestitali i pozdravili ih ravnateljica Zaklade Sveučilišta u Rijeci izv. prof. dr. sc. Iva Rinčić, zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović te pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije mr. sc. Edita Stilin.

Nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci svake se godine dodjeljuje najzaslužnijim mladim i iskusnim znanstvenicima i umjetnicima koji su iznimnim doprinosom u znanstveoistraživačkom i umjetničkom radu, odnosno svojim javnim i sveukupnim djelovanjem pridonijeli razvoju znanosti i umjetnosti na Sveučilištu u Rijeci te akademskoj i široj zajednici.

U sklopu svečane dodjele Nagrada Zaklade, uručena je i Nagrada za transfer znanja, pokrenuta u suradnji s tvrtkom partnerom Alarm automatika d. o. o. u sklopu programa Riječka ideja, smjer Poticaj, kako je već ranije najavljeno.

Nagrađen je i primjer dobre prakse Informatička potpora osobama s disleksijom za efikasnije čitanje uz pomoć slogovne metode (SyllAssist) u kategoriji Poslovna suradnja. Nagrada je dodjeljena timu kojeg oformljuju čak dvije profesorice i znanstvenice našeg Odjela za informatiku Sveučilišta u Rijeci, a to su izv. prof. dr. sc. Ana Meštrović (voditeljica) i prof. dr. sc. Sanda Martinčić-Ipšić. Treća članica tima je suradnica s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, izv. prof. dr. sc. Mihaela Matešić.

Ponosno čestitamo dobitnicama i radujemo se ovom važnom priznanju. Multidiciplinarnost i uspješna suradnja s Filozofskim fakultetom u Rijeci, prepoznatljivost na industrijskoj sceni te na koncu priznanje Zaklade Sveučilišta u Rijeci - snažna su potvrda marljivog rada i značajnih postignuća.

Želimo da ovo priznanje bude i poticaj ka novim idejama, novim ciljevima i novim ostvarenjima koje visoka nastavna i nadasve znanstvena ekspertiza Odjela za informatiku potvrđeno može pružiti, a sve u korist podizanja kvalitete života primjenom IKT-a.

 

Dobitnice nagrade za Transfer znanja.

transfer1 

Svi nagrađeni laureati za 2018. godinu.

transfer2

Laureatkinje izv. prof. dr. sc. Mihaela Matešić, izv. prof. dr. sc. Ana Meštrović i prof. dr. sc. Sanda Martinčić-Ipšić (s lijeva na desno).

 transfer 3

 

Podijeli članak