Mapa Weba

Otvoreni dan TETRAGON 2022.

Od 2. do 7.5.2022. u Rijeci će se održati Festival znanosti. Cijeli program događanja kao i brojne aktivnosti dostupne su na službenim stranicama Festivala znanosti. Tema ovogodišnjeg festivala je “Život”.

Program Otvorenog dana i natjecanja Tetragon 2022.

Program FZ – letak 1. dio

Program FZ – letak 2. dio

U nastavku izdvajamo bogati program i aktivnosti Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija u okviru Otvorenog dana TETRAGON te se veselimo vašem dolasku.

Otvoreni dan TETRAGON

U 9:30 sati u atriju naše zgrade započinje svečano otvaranje i obilježavanje 10. otvorenog dana, a samim time i natjecanje Tetragon za učenike srednjih škola. Organizatori natjecanja su Odjel za biotehnologiju, Fakultet za fiziku, Fakultet informatike i digitalnih tehnologija i Fakultet za matematiku.

Natjecanje TETRAGON

Ove godine, za razliku od prošlogodišnjeg online izdanja, natjecanje se ponovo održava uživo. Svim natjecateljima želimo dobrodošlicu na Fakultet informatike i digitalnih tehnologija te puno uspjeha u natjecanju!

Predavanje

Posebno ističemo predavanje u okviru Otvorenog dana FIDIT-a pod nazivom Sportski život uz AI, kojeg će održati dekanica FIDIT-a, izv. prof. dr. sc. Marina Ivašić-Kos. Predavanje će se održati u prostoriji O-028 s početkom u 14 sati te vas pozivamo da se pridružite i poslušate predavanje.

Opis predavanja i životopis predavačice

Otvoreni laboratoriji FIDIT-a

Laboratoriji FIDIT-a bit će otvoreni za razgled od 11:00 – 14:00 sati. Na trećem katu zgrade, u prostoriji O-337 možete razgledati aktivnosti i radove:

  • Laboratorija za raspoznavanje uzoraka i meko računarstvo te
  • Laboratorija za semantičke tehnologije.

Na istome katu, u prostoriji O-336 možete razgledati aktivnosti i radove:

  • Laboratorija za primjenu informacijskih tehnologija u obrazovanju,
  • Laboratorij za razvoj informacijskih sustava te
  • Laboratorij za podatkovni inženjering i računalnu lingvistiku.

Zaigrajmo…

U suterenu zgrade, u prostoriji O-S32 od 10:00 do 14:00 sati pridružite se PlayStation LAN Partyju. Sudionici će se moći natjecati u tri različite igre na PlayStationu, a to su FIFA22, Rocket League te UFC. Za sudjelovanje je potrebna prijava putem online obrasca. Pozivamo sve zainteresirane, a posebice studente da se priključe ovom događaju. Zaigrajte i zabavite se s nama te osvojite nagrade!

Štand FIDIT-a

U atriju naše zgrade posjetite štand FIDIT-a između 9:00 i 13:00 sati. Na štandu vas očekuju naši studenti i profesori te saznajte što god da vas zanima vezano za studije informatike i rad našeg fakulteta. Studenti će demonstrirati svoje praktične radove koje su načinili u toku studija, a profesori će vam rado odgovoriti na bilo kakva pitanja vezana za informatiku i studije koje vam nudimo.

Sve zainteresirane pozivamo da prate Festival znanosti i previđena događanja, a posebno da prisustvuju i prate aktivnosti FIDIT-a. Dobro nam došli i želimo vam ugodno druženje na 10. Otvorenom danu Tetragon!

FZ 2022

Podijeli članak