Business Class: Kristijan Lenković (iOLAP d.o.o.) - dizajniranje i razvoj modernih aplikacija

U srijedu, 02. lipnja 2021. godine s početkom u 11:00 sati, Kristijan Lenković iz tvrtke iOLAP predstavit će proces dizajniranja i razvoja modernih aplikacija.

Predavanje će biti održano putem Sveučilišne platforme BigBlueButton.

Sažetak:

Tema predavanja je dizajniranje i razvoj aplikacija s posebnim naglaskom na metodologije razvoja softvera, moderne tehnologije i alate koji se koriste za izradu i održavanje aplikacija. Razgovarat će se o kontinuiranoj integraciji i isporuci kao dijelu životnog ciklusa razvoja modernih aplikacija i postavljanju potrebne infrastrukture u cloud okruženjima poput AWS-a ili Microsoft Azure-a.

Curriculum vitae:

Kristijan Lenković, bivši student Odjela za Informatiku, voditelj je odjela za dizajn i razvoj aplikacija u iOLAP-u. Od najranije dobi bavi se programiranjem i administriranjem sistema. Iskustvo je stjecao kao stipendist jedne tvrtke u Puli za vrijeme gimnazijskog obrazovanja kao web developer te se kroz narednih 13 godina uz studij informatike upustio u poslovne vode osnovavši vlastitu tvrtku za razvoj softvera, radu u startup-u kao embedded i full-stack web developer. Kroz svoju dosadašnju karijeru, prošao je sve faze razvoja softvera na brojnim projektima koristeći i usavršavajući većinu dostupnih i modernih web tehnologija i znanja web servisa (Node.js, Python, PHP, React.js, MySQL/PgSQL/MSSQL, MongoDB, AWS, Microsoft Azure, itd.). Veliki je ljubitelj GNU/Linux-a i open source zajednice.

Podijeli članak