Mapa Weba

Razvoj mobilnih aplikacija

Vrijeme u koje živimo omogućava nam da u svakom trenutku imamo pristup velikom broju informacija, a kao korisničko sučelje za dohvat tih informacija sve više koristimo mobilne uređaje (pametni telefon, tablet, ...) koji, međutim, imaju i razne druge funkcije podržane stotinama tisuća aplikacija. Pored svog tog izbora dešava se da ne možeš pronaći mobilnu aplikaciju koja u potpunosti zadovoljava tvoje potrebe i zatekneš se u razmišljanju da bi tako nešto svakako trebalo napraviti, samo, odakle početi. Mislimo da ti u tome možemo pomoći – pripremili smo program Razvoj mobilnih aplikacija u kojem ćemo te naučiti sve što je potrebno za izradu mobilnih aplikacija s posebnim naglaskom na sigurnosti i zaštiti za mobilne uređaje. Program predavanja i laboratorijskih vježbi detaljno je razrađen i izvodi se u suvremeno opremljenim učionicama,a predavači su pomno odabrani stručnjaci sa dugogodišnjim iskustvom potvrđenim u praksi.

Program razvoja mobilnih aplikacija pokriva:
  • Osnove objektno-orijentiranog programiranja – primjeri u Java i C++ programskim jezicima
  • Programiranje za mobilnu platformu Android, iOS i Windows – uvod u razvoj, izrada GUI, lokacijske usluge i upotreba senzora, rad sa resursima, testiranje, distribucija aplikacija
  • Sigurnost i zaštita za mobilne uređaje – principi informacijske sigurnosti, autentifikacija, incidenti, pojam rizika, nadzori sigurnosti, penetracijska testiranja, zaštita aplikacija, sigurnost preglednika

Po završetku programa moći ćete samostalno razvijati i testirati aplikacije za jednu od ponuđenih mobilnih platformi (Android, iOS, Windows), te odraditi pripremu aplikacije za distribuiranje putem sustava za distribuciju aplikacija (Play Store, AppStore, Windows Phone Store).

Program predavanja i laboratorijskih vježbi detaljno je razrađen i izvodi se u suvremeno opremljenim učionicama, a predavači su pomno odabrani stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom potvrđenim u praksi.

Tečaj mogu upisati srednjoškolski obrazovane osobe, prvostupnici i magistri bez obzira na usmjerenje.

Mjesto održavanja: Sveučilišni kampus u Rijeci, zgrada Sveučilišnih odjela, Radmile Matejčić 2, 51000 Rijeka
Kontakt telefon: 091 5030587 radnim danom od 12h -18h.

Više informacija o programu možete dobiti putem elektroničke pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Opis program obrazovanja za različite socijalne i radne aktivnosti ili osobni razvoj: