Mapa Weba

Business Class: Razvoj upravljačkog softvera za postrojenja nafte i plina u tvrtci Cenosco

Datum održavanja: 27. svibnja 2022. u 12:00 sati, u učionici O-S32 i online na sveučilišnom BigBlueButtonu
Predavač: Sanja Božić i Goran Šepić, Cenosco
Naziv predavanja: Razvoj upravljačkog softvera za postrojenja nafte i plina u tvrtci Cenosco

Sažetak predavanja:

Vođenje postrojenja nafte i plina je vrlo kompleksno. Postoji mnogo pravila i regulativa kojih se potrebno pridržavati, a jedno od njih je i menadžment inspekcija koji služi da bolje shvatite stanje u kojem se nalazi vaša oprema. Ako je stanje loše, riskirate ekološke, financijske, reputacijske i druge probleme i posljedice. Primjerice, možemo govoriti o prestanku rada naftne platforme, o eksplozijama ili o ekološkim katastrofama.

Integrity Management System (IMS) je Cenoscov upravljački softver za postrojenja nafte i plina kojeg razvija za tvrtku Shell i druge klijente. IMS nastoji biti sustav koji na jednome mjestu prati što se događa s opremom i daje sugestije kako ju bolje održavati. Softveri poput ovog obavezni su u industriji i često su upravo oni ono što čini postrojenja efikasnijima i sigurnijima, ne samo za one koji u njima rade, već i za ekosustav u cijelosti.

Na predavanju će biti predstavljen IMS te proces razvoja aplikacije u Cenoscovim uredima u Puli i Zagrebu.

Životopisi predavača:

Sanja Božić završila je studij poslovne informatike na Odjelu za Informatiku Sveučilišta u Rijeci (današnji Fakultet informatike i digitalnih tehnologija). U tvrtci Cenosco radi od srpnja 2020. godine i trenutno je Junior Frontend Developer.

Goran Šepić diplomirao je elektrotehniku na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu te završio MBA program na Cotrugli Business School u Zagrebu. Radio je za ICE group Pazin, Rudan d.o.o. i Infosit d.o.o., a od 2021. godine radi u Cenoscu kao Product Owner i Team Lead.c

Podijeli članak