Open ClassOpenClass predavanja izvode se u suradnji sa riječkom podružnicom Hrvatske udruge Linux korisnika (HULK-Ri). Osnovni cilj predavanja je prezentiranje aplikacija otvorenog koda s ciljem promocije OpenSource inicijative.  
OpenClass: Obilježavanje Dana slobode dokumenata 27. ožujka 2019.


Dan slobode dokumenata (Document Freedom Day, kraće DFD) je međunarodni dan koji slavi otvorene standarde i slobodan pristup informacijama. U sklopu njega se svake godine oko svijeta organiziraju događaji sa ciljem promocije slobode i otvorenosti u domeni uredskih aplikacija. DFD se tradicionalno obilježava na zadnju srijedu u ožujku. U tomu duhu se i ove godine 27. ožujka 2019. u prostoriji O-028 na Odjelu za informatiku organiziraju predavanja u domeni slobodnih formata i otvorenih standarda.

 

Opširnije...

OpenClass: Automotive Grade Linux

Datum održavanja: četvrtak, 28.2.2019. u 14:00, prostorija O-357
Predavač: Luka Vretenar, GlobalLogic
Naziv predavanja: Automotive Grade Linux

Opširnije...

OpenClass: Zašto je IBM kupio Red Hat, a mogao ga je besplatno skinuti pod imenom CentOS

Datum održavanja: četvrtak, 7.2.2019. u 17:00, prostorija O-028
Predavač: dr. sc. Vedran Miletić, Odjel za informatiku, Sveučilište u Rijeci
Naziv predavanja: Zašto je IBM kupio Red Hat, a mogao ga je besplatno skinuti pod imenom CentOS

Opširnije...

OpenClass: Kontinuirana integracija i isporuka u razvoju softvera

Datum održavanja: četvrtak, 17.01.2019. u 17:00, prostorija O-028
Predavač: Kristijan Lenković, bivši student Odjela za informatiku i voditelj softverskog razvojnog tima u tvrtci Coadria/iOLAP u Rijeci
Naziv predavanja: Kontinuirana integracija i isporuka u razvoju softvera

Opširnije...

OpenClass: Proslava Dana slobode računalne grafike i računanja na grafičkim procesorima 2018

Datum održavanja: četvrtak, 20.12.2018. u 17:00 sati, prostorija O-028
Predavač: dr. sc. Vedran Miletić, Odjel za informatiku, Sveučilište u Rijeci
Naziv predavanja: Dan slobode računalne grafike i računanja na grafičkim procesorima 2018

Opširnije...

OpenClass: Dvadeset godina otvorenog koda – GNU/Linux, Mozilla i prijatelji jučer, danas i sutra

Datum održavanja: četvrtak, 6.12.2018. u 17:00 sati, prostorija O-028
Predavač: dr. sc. Vedran Miletić, Odjel za informatiku, Sveučilište u Rijeci
Naziv predavanja: Dvadeset godina otvorenog koda – GNU/Linux, Mozilla i prijatelji jučer, danas i sutra

Opširnije...

OpenClass: Dan slobode dokumenata


Document Freedom Day (DFD) je internacionalni dan koji slavi otvorene standarde i slobodan pristup informacijama. U sklopu njega se svake godine oko svijeta organiziraju događaji sa ciljem promocije slobodnih i otvorenih sustava. DFD se tradicionalno obilježava na zadnju srijedu u ožujku. U tomu duhu se i ove godine 30. ožujka 2016. na Odjelu za Informatiku organiziraju predavanja i radionice u domeni slobodnih i otvorenih standarda.

 

Opširnije...

OpenClass: Dan slobode dokumenata 25.3.2015.
Obilježavanje Dana slobode dokumenata 25. ožujka 2015. u Rijeci održat će se u zgradi Sveučilišnih Odjela na Kampusu, Radmile Matejčić 2 u prostoriji O-028 s početkom u 16 sati.Teme o kojima će se govoriti su: LibreOffice, OpenDocument, Fancy značajke u LibreOffice-u 4.4, Uspješni i neuspješni softverski projekti otvorenog koda, Iskustva prelaska s MS Office na LibreOffice, Otvoreni formati dokumenata u javnim institucijama i privatnim tvrtkama, Otvoreni formati van uredskih alata: primjer na računalnoj kemiji, Markup: običan tekst ili strukturiran dokument i LibreOffice Math. Vrijeme početka pojedinih predavanja možete pronaći u programu. Veselimo se Vašem dolasku! 

OpenClass: Ubuntu 13.10 InstallFest

Riječka podružnica HULKa i Odjel za informatiku Sveučilišta u Rijeci pozivaju vas na OpenClass Ubuntu 13.10 InstallFest.

InstallFest (kompozicija riječi installation i festival) je općenito događaj na kojem se ljudi okupljaju i vrše masovne instalacije određenog softvera, najčešće neke od distribucija Linux operacijskog sustava, i to na prijenosna računala zainteresiranih. Ubuntu 13.10 InstallFest će voditi Domagoj Margan, u četvrtak, 5. prosinca 2013. u prostoriji O-028 u zgradi sveučilišnih odjela (Kampus Sveučilišta u Rijeci, Radmile Matejčić 2) s početkom u 16 sati.
 
Domagoj će održati predavanje u kojem će prezentirati što je Ubuntu i koje su najvažnije značajke u novom Ubuntuu, a zatim ćemo se baciti na instaliranje Nadamo se vašem dolasku, i svakako ponesite laptope i netbooke! smiley

OpenClass: DFD 2013 na Odjelu za informatiku Sveučilišta u Rijeci

Dan slobodnih dokumenata (Document Freedom Day, DFD) je međunarodni dan koji se obilježava s ciljem podizanja svijesti o značaju slobodnih dokumenata i slavi se zadnju srijedu u ožujku. Ove godine to je 27. ožujka.  Na Odjelu za informatiku Sveučilišta u Rijeci DFD slavimo u srijedu u 16 sati u prostoriji O28 (prizemlje zgrade Sveučilišnih odjela na Kampusu Trsat, Radmile Matejčić 2).
 
Održati će se predavanja o LibreOfficeu i LaTeX-u, a zatim slijedi druženje uz kolače i razgovore o FLOSS-u i srodnim temama. Pridružite nam se smiley